Tavaszi vintage ékszercsodák

A tavasz az új kezdet, a megújulás időszaka. Ahogy megjelennek az első rügyek, virágok, úgy kiegészítőinket is ideje felfrissíteni. Ha már unod a fast fashion darabokat, akkor ezekkel a finom kidolgozású ékszer ritkaságokkal biztos, hogy feltűnést keltesz majd!

2017.04.27. 13:24

Mi más jelképezhetné leginkább az újjáéledést mint egy pillangó? A téli levetett kabát alól előbukkannak a színes ruhák, és velük együtt az ékszerek is. Ezek a pillangót, bogarakat, méheket formázó kis kitűzők, függők, valódi drágaköveikkel a tavasz legstílusosabb kiegészítői. Érdemes őket párosan is viselni, a kitűzők a blézer mellett akár ingnyakon is jól mutatnak.

Bal oldalon: arany pillangóforma kitűző, gránát, holdkő, gyöngy és 8 apró briliáns ékítéssel, illetfe függő lepkeforma, zafír, napkő, smaragd és 10 apró briliáns ékítéssel, kikiáltási áruk együtt: 100.000 Ft. Középen: pillangóforma melltű, igazgyöngy, opál és 2 apró rubin díszítéssel, kikiáltási ára: 80.000 Ft. Jobb oldalon: arany, pillangóforma melltű 1 tenyésztett gyöngy, a szárnyakon 10 apró briliáns, 2 szintetikus rubin ékítéssel, illeltve arany méhecskeforma függő, 1 tenyésztett gyöngy és 22 apró gyémánt ékítéssel, kikiáltási áruk együtt: 65.000 Ft.

A fecskék a tavasz hírnökei. Ahogy visszatérnek, máris buzgón látnak hozzá a fészeképítéshez, nem véletlen, hogy a fecskepár a szerelem, a hűség szimbóluma is.

Arany lánc fecskepár függővel és apró igazgyöngy díszítéssel. Bécs, 1910 körül. Kikiáltási ára: 80.000 Ft.

Virágnyelven bármit elmondhatunk! Az ibolya a tavasz egyik első virága, színében is hordozza a boldog, friss ártatlanságot, a nők közötti ajándékozás hagyomáyos virága. A cseresznyevirágok a télből felébredő természet ajándékai, a fiatal lányok stílusos kiegészítői. Az egyik legősibb női jelképek közül való a tulipán, ezt ajándékozni felér egy szerelmi vallomással! A négylevelű lóhere talán a legismertebb szimbólunk, levelei a hitet a reményt, szeretet és szerencsét jelképezik.

Arany virágcsokor melltű, faragot nefrit levelekkel és ametiszt ibolyákkal, kikiáltási ára: 140.000 Ft. Arany, virág formájú fülbevaló pár, 2 régi csiszolású briliánssal, kikiáltási ára: 130.000 Ft. Négylevelű lóherét formázú melltű, 5 régi csiszolású gyémánttal, Bécs, 1900 körül, kikiáltási ára: 100.000 Ft. Arany, plasztikus tulipán melltű, fehérarany díszítőelemekkel, 72 briliánssal (cca. 1,5 karát), kikiáltási ára: 500.000 ft.

A tavasz a színek tobzódása, amit bátran használjunk a kiegészítőinken is. Míg a munkahelyen a visszafogottabb darabok adhatnak üde színfoltot az irodai öltözetnek, addig egy esti partira már jó választás egy nagyméretű statement kiegészítő. Ha pedig színház vagy opera a programod, az év színében pomázó smaragd fülbevalóval nem hibázhatsz!

Arany függő 1 briliánssal és 40 apró gyémánttal, apró gyöngy, zafír és rubin ékítéssel, illetve indaforma melltű 6 apró gyémánt és 1 zafír ékítéssel, 1900 körül, kikiáltási áruk együtt: 100.000 Ft. Fehérarany papagáj melltű, apró briliánsokkal (1,25 karát), 1 rubin, virágmintával vésett zafír, apró holdkő és ónix ékítéssel, kikiáltási ára: 550.000 Ft. Fehérarany fülbevaló pár, 56 briliáns (2,30 karát), 2 smaragd (cca. 2,5 karát) ékítéssel, kikiáltási ára: 800.000 Ft.

Az ékszerek a BÁV 70. Művészeti aukcióján vásárolhatók meg május 16-án, a MOM Kulturális Központban. Az ékszereket az aukciós kiállításon lehet felpróbálni a BÁV Aukciósházban május 6-14. között. További információ és katalógus: www.bav.hu/aukcio

ékszer vintage

Még több
Divat