Vágj bele: régiből újat

Előfordul, hogy egy ruhánkat kicsit megunjuk és talán meg is kopott - de ez nem jelenti automatikusan, hogy soha többé ne hordhatnánk és meg kellene válnunk tőle! Sokféle módon megújíthatjuk a kegyvesztett darabokat: most elárulunk pár trükköt, amelyekkel saját kezűleg varázsolhatjátok őket újjá és egyedivé.

Vágj bele: régiből újat
2013.07.03. 12:14

Nadrágok, farmerek

Ha egy megunt nadrágot szeretnénk felfrissíteni, a következő lehetőségek közül szemezgethezünk:

– A legegyszerűbb levágni a farmer szárait. Csak rajtunk áll, hogy egészen apró sortot szeretnénk, vagy kicsit hosszabb szárút. Az aljára varrhatunk például csipkét, fel is hajthatjuk, vagy hagyhatjuk kirojtosodni is. Ezen felül fehérítőbe mártva ombre hatást is elérhetünk, de festékfoltokkal is feldobhatjuk.

– Jól bevált módszer a szaggatás. Ehhez egy recés élű késre és egy kisollóra van szükség. Az anyagot a választott helyen (comb, térd) az ollóval finoman, a szemek mentén felbontjuk, majd a kés segítségével óvatos, de határozott mozdulatokkal kibolyhosítjuk a vágás széleit. A szaggatott famer mindig jól mutat, elegánsabb ingekkel és trikókkal is.

– Egyre nagyobb divat a zsebek eltávolítása. A módszer titka, hogy a hátsó zsebet (akár az egyiket, akár mindkettőt) a kontúrnál (levarrott résznél) fejtsük le. A fent maradó rész már önmagában is látványos, de szegecsekkel és flitterekkel is kidíszíthetjük.

– Létezik egy másik remek zsebes trükk is. Amennyiben több nem használt nadrágunk van, és más színűek, mintájúak, remekül lehet kombinálni őket! Az egyikről leszedett zsebet a régi varrás nyomán feltehetjük a másikra, de bármilyen érdekes anyagot rávarrhatunk a meglévő zsebre is.

Pólók, felsők

Biztosan rejtőzik a szekrényünkben olyan póló, blúz vagy ing, amit régen szerettünk, de kicsit már kifakult. Első lépésben befesthetjük a rengetegféle ruhafesték valamelyikével, pasztelltől erős neonszínekig terjed a választék. De ezen felül is van még pár lehetőség arra, hogy feldobjuk őket!

– A hasvillantó topok most nagyon divatosak, és egy megcsomózott topot mi is könnyen előállíthatunk. Erre a kicsit bővebb pólók a legalkalmasabbak, hiszen azután is levegőt szeretnénk benne venni, ha már megkötöttük. A jó csomózhatósághoz a felsőt körülbelül köldökig kell fevágnunk.

– Az ombre felsőkön is mutatós. A kísérletezést kezdjük egy színnel. A leghalványabb sávhoz kell a legrövidebb ideig a festékben áztatni a felsőt, majd a szín mélyülésével egyre kevesebb anyagot hagyunk benne. A gyakorlottabbak több színnel is próbálkozhatnak, de azt gondoljuk át, hogy tetszeni fog-e, ha a több szín keveredik.

– A szegecs még mindig hódít, és már nem csak barkácsáruházban vagy hobbiboltokban juthatunk hozzá. A csillogó, vagány apróságok remekül fel tudják újítani a ruháinkat. Gallérra, pólózsebre, vállrészre mind-mind felapplikálhatjuk.

diy farmersort ombre pólófestés régiből újat ruhadíszítés saját kezűleg szaggatás zsebvarrás

Még több
Divat