Dolgozó lány

Melanie Griffith címszerepe óta tudjuk, hogy a dolgozó lány minden körülmények között tisztában van az aktuális trendekkel, és külső megjelenésével képes magabiztosságát növelni.

2012.09.09. 08:00
1 of 9
2 of 9
3 of 9
4 of 9
5 of 9
6 of 9
7 of 9
8 of 9
9 of 9

  2 of 9
Dolgozó lány


  3 of 9
Dolgozó lány


  4 of 9
Dolgozó lány


  5 of 9
Dolgozó lány


  6 of 9
Dolgozó lány


  7 of 9
Dolgozó lány


  8 of 9
Dolgozó lány

Írógépruha

  9 of 9
Dolgozó lány


Idén ősszel a klasszikus vonalak kissé fellazulnak, és bár alapvetően megmarad a letisztult formavilág, anyag-, szín- és mintaválasztás tekintetében itt a lehetőség, hogy kísérletezzünk megjelenésünkkel – már amennyire a munkahelyünk jellege, beosztásunk vagy épp főnökünk ezt lehetővé teszi. A fekete árnyalatú konzervatív darabok – szoknyák, felsőrészek, kisruhák – továbbra is gardróbunk Jolly Jokereinek számítanak. Tökéletes alap, melyre fantáziátlanabb napjainkon érdemes egy-egy jól megálmodott egyszerű szettet építeni. Párosíthatjuk például a szezon legtrendibb színeivel, a királykékkel, az orgonalilával, a fáradt pasztellekkel; vagy az oly hangsúlyos és édeskés organikus, digitál print és állatmintás blúzokkal, statement nadrágokkal.

Előtérbe kerülnek a határozott, művészies, eklektikus stílusok. Így a munkahelyi outfit is megengedhet magának egy csipet pezsgést a szürke hétköznapokban. Slágerdarabnak ígérkezik a nadrágkosztüm, amely nem a megszokott unalmas fazonban, hanem szemkápráztató színekkel, futurisztikus mintákkal és szűkített, hipernőies szabásvonalakkal csábít el mindenkit. Ha ódzkodunk attól, hogy tetőtől talpig ugyanabba a színbe, mintázatba blokkosodjunk, válasszuk csupán a kosztüm alsó vagy zakó részét, ezzel is hasonlóan ütős hatást érhetünk el. Egy natúr színű magassarkúval, minimális kiegészítővel, egy laza konttyal tökéletesen érkezhetünk fontosabb tárgyalásra, üzleti ebédre vagy hivatalos eseményre. A csipkés kis pasztellruhák, a még mindig szuperdivatos gallérfajták egy ártatlanabb megjelenés kulcselemei. Ezt a fajta ártatlanságot azonban az irodai miliőben érdemes megtörni egy ütősebb darabbal. Ilyen lehet az idei év húzótrendjeinek – a hollywoodi romantikának és a dögös wamp stílusnak – a keresztezése. A kislányos darabokat megbolondíthatjuk egy bőr ceruzaszoknyával vagy egy brokát-, esetleg farmernadrággal. Ha merészebbek vagyunk, bevállalhatunk egy hangsúlyos oversized blézert vagy egy metálfényű nadrágot, szoknyát. Így a két erőteljes stílus harmóniájából trendi, szofisztikált és egyedi megjelenést érhetünk el.

Ne feledkezzünk meg a kiegészítőkről sem. Az arany mindent visz. Nyugodtan válasszunk két-három hangúlyosabb darabot. A vintage szemüvegek az ismét trendi geek stílusra erősítenek rá, míg a platform magassarkúk helyett idén előtérbe kerülnek a kényelmesebb, vastag sarkú cipellők és szandálok. Indulhat a munka!

dolgozó lány irodai trend őszi trend workwear

Még több
Divat