Csodaországok

Bigyók, csodák, franciák és népi motívumok. Szemet gyönyörködtetők és stílusosak. Íme, néhány apró kincs a csodák műhelyeiből… amelyekről esetleg nem is tudjuk, hogy léteznek. Miniatűr világok, melyek megálmodója lehet egyetlen ember vagy egy kisebb csoport. És milyen jó, hogy álmodnak…

2012.07.16. 13:02
1 of 9
2 of 9
3 of 9
4 of 9
5 of 9
6 of 9
7 of 9
8 of 9
9 of 9

  2 of 9
Csodaországok

Az anyagnyakláncok alapgondolatát az afrikai törzsi ékszerek adták és a művész saját utazásai ihlették. A láncok jersey anyagból készülnek, letisztult és formakövető hatásuk gondos rétegezéssel érhető el.

  3 of 9
Csodaországok

Triplette gyűrű

  4 of 9
Csodaországok


  5 of 9
Csodaországok


  6 of 9
Csodaországok


  7 of 9
Csodaországok


  8 of 9
Csodaországok

A hódmezővásárhelyi rózsa és tulipán motívumát kiválóan vissza lehet adni különböző színárnyalatok használatával a kézi festés során, ettől lesz igazán egyedi ez a kollekció.

  9 of 9
Csodaországok


WonderLAB

Alkotók, akik különleges ékszereket, különleges ruhákat, táskákat, cipellőket és négylábú kedvenceiknek kiegészítőket készítenek mindenféle szokatlan anyag felhasználásával: gyöngyből, kakastollból, drótokból és kábelekből. A WonderLAB csapata fiatal divattervezőkből áll, akiknek elsődleges célja az a fajta önkifejezés, mely során új funkcióval ruháznak fel egy hétköznapi tárgyat – ilyen például a Bonstyle ékszertartója.

Van, akinek művészi végzettsége van, de van olyan is, akinek csak hobbiból alakult hivatássá a tervezés. Tárgyaikkal lehetőséget adnak az igazi különcségre is, hiszen műhelyükben személyre szabott ékszerek és kiegészítők megálmodásában is segítenek. Mivel a tíz művész a tervezés mellett aktívan dolgozik, így az Izabella utcában található műhelyük csak este 6 és 9 óra között látogatható.

Kedvencünk ez az Ooh my deer nyaklánc, ami több színben is kapható a WonderLab műhelyében.

 

A Me concept darabjai személyre szabott, akár együtt megálmodott és elkészített egyedi ékszerek. Aszimmetrikus, fél pár vagy trió fülbevalók, melyek harmonizálnak egymással és viselőjükkel.

Mintapalinta

Matyó, kalocsai, kékfestő, és még sorolhatnánk. Népi motívumokkal díszített ékszerek fából és porcelánból. A Mintapalinta művészetének ihletője az édesanya népi minták iránti rajongása volt. A fa mellett a felhasznált alapanyagok között szerepel még a porcelán. A kézzel festett ékszerek eredeti népi minták különféle variációi, hasonló vagy teljesen új színkombinációkkal. Amiket itt a saját ízlésünknek megfelelően választhatunk: nyakláncok, fülbevalók, kitűzők és gyűrűk.

A mi kedvencünk ez az Egy csepp kalocsai nyaklánc, ami stílusos, ugyanakkor elegáns, de legfőképp: egyedi.

Az alkotók kedvence:

A piros mézeskalács szív, ami megvásárolható fából és porcelánból is, és a hódmezővásárhelyi szett.

Sonnette

Talán a francia életérzés megszólaltatása jelenti az igazi érdekességet a Sonnette műhely darabjaiban. A különleges ékszerekben egyediség és stílus párosul. A felhasznált alapanyag kezdetben a bőr volt, majd a többi kincs megalkotására a nyersanyagok egész tárháza nyújtott a lehetőséget  a Sonette műhely művészének.

A mi kedvencünk ez a Lorina – lacet – lakk kígyóbőr gallér nyakék:

Az alkotó kedvence:

A Sonnette műhely kollekciójának elsődleges hírnöke a bőr virágfüli volt, azonban az idei tavasz-nyári és később még az őszi-téli kollekció között is megtalálható lesz a gallér nyakék. Az inspiráció itt is a francia attitűd, valamint a divatvilág. Ez a nyakék a cukorsüveg kollekció egyik darabja, mely műfűből készült. Követi a jelenlegi divatot, megmutatva a franciaságot: a finom csipkegallérokat és a jól megkomponált, formatervezett francia kerteket idézi. A Lorina kollekció darabja a szabadság szószólója – a nyár és a fesztiválok állandó kiegészítője.

További elérhetőségek:

http://www.facebook.com/wonderLABconcept

http://www.facebook.com/Mintapalinta

http://www.facebook.com/sonnette.muhely

 

 

 

 

Még több
Divat