Diane von Fürstenberg könyve a szépségről tökéletes olvasmány karantén idején

Hogyan legyünk vonzóbb, öntudatosabb és érzékibb nők

Diane von Fürstenberg könyve a szépségről tökéletes olvasmány karantén idején
2020.04.24. 19:00

A legtöbb kép, mely Diane von Fürstenbergről készült, fekvő formátumú. A divattervező előszeretettel nyúlik el elegánsan kanapékon, ágyakon, és tökélyre fejlesztette a műfajt. A fényűző elszigeteltség királynője egyértelműen ő.

1976-ban írt könyvében, a Book of Beauty-ban (A szépség könyve) arra tanít, hogyan legyünk vonzóbbak, öntudatosabbak és érzékibbek. A karanténos hétköznapok nőjének nem sok köze van a divatdiktátorhoz. A diszkókorszak DVF-je a Studio 54-ből a La Grenouille-ba ment, míg mi a hálószobából a konyhába. És mégis, néhány tanácsa 1976-ból használható a 2020-as nehéz időkben. Jöjjön, amit ebből a könyvből tanultunk tőle!

A leopárdminta jobbá teszi az életedet

Akkor is, ha csak a fürdőköpenyeden jelenik meg. A harmadik fejezetben (Mit viseljek?) DFV ezt a mintát a tetőtől-talpig önbizalommal teszi egyenlővé. Elmeséli, amikor eladott egy leopárdmintás átkötős ruhát egy hetvenvalahány éves hölgynek. „Úgy ment el, mint akire egy állati szex vár a férjével”. Nyugodtan vidd be a vad természet energiáját a szobádba, vagy a következő Zoom meetingre.

A laza, szexi nyújtás a legjobb edzés

„Utálok edzeni”- ez a címe az edzésről szóló fejezetnek. Egy Katia nevű francia táncos tanított DVF-nek néhány mozdulatsort, ami miatt újragondolta az edzés lehetőségét. Van, amelyik egyszerű hajlítás, és van, amely csak légzőgyakorlat. DVF szerint ezeket meztelenül végezzük, egy friss virággal teli szobában. A bőr végülis a természettől kapott átkötős ruhánk.

A tisztálkodást igenis túlzásba lehet vinni

A diszkó korszakban a tisztálkodási rutin egy meleg fürdőből és egy hideg zuhanyból állt reggelente, amit egy esti forró fürdő és hideg zuhany követett. „Azután olyan sok krémmel kentem be a testem, hogy el sem hiszem” – mondja Fürstenberg. „De az eredmény meggyőző: nagyon puha a bőröm”. Fürdés után befújta magát kedvenc parfümjével, a Tatianával, felvett egy kaftánt és ráült a mosdóra. „Több mosdót is eltörtem” – írja. Sajnos, a részleteket nem mondja el.

A sminked mindig legyen méltó az előkelő alkalomhoz

DVF egyértelműen nem volt oda Thomas Edisonért, mert, ahol csak lehet, megemlíti, hogy az elektromos fény az ősellenség, mert „halottá teszi” az arcot. Napközbenre, estére és olyan eseményre is más-más sminket javasol, amiket „sport / vidék”-nek hív.. Most, hogy az idő nem múlik, miért nem próbálsz ki egy Studio 54-es, lila pirosítós make-upot, igazából, bármikor? Ki fog megállítani?

Mikor ennek vége lesz, ne fogd vissza magad a bulizás terén.

Ahogy Diane von Fürstenberg mondja: „Az alvást sokkal könnyebb pótolni, mint egy kihagyott csodás estét”

Book of Beauty diane von furstenberg karantén szépség

Még több
Arcok