Vitáris Iván: „Továbbra sem tudjuk feltétlenül, mit keresünk az életben”

Az Ivan and the Parazol frontembere szerint a hedonista rocksztár-lét és a környezettudatos mindennapok nem zárják ki egymást, sőt. Vitáris Ivánnal a március 10-i ELLE x Société Talks előtt beszélgettünk a hedonizmusról és az új aszkétákról.

Vitáris Iván: „Továbbra sem tudjuk feltétlenül, mit keresünk az életben”
2020.03.06. 13:26

ELLE: A végtelenül hedonista rocksztár-lét és a környezettudatosság látszólag egymást kizáró életformák. Te hogy látod ezt?

Vitáris Iván: Nem zárják ki egymást. A világon rengeteg minden ellentétesnek tűnik, és mégis egy célt szolgál. Az egyik nincs a másik nélkül. Ez a hedonizmus is olyan dolog, hogy gyakorlatilag már az is nevezhető annak, ha valaki csak hátradől és élvezi az élet szépségeit – de ehhez még nem kell pazarlónak és nem törődőnek lenni.

Te milyen környezettudatos gyakorlatokat építettél be a mindennapjaidba?

Az energia és víz spórolás mellett talán a szelektív szemétgyűjtés, és a csomagolóanyagok kerülése a legfontosabb, ami amennyire csak tudott beépült az életembe. Szerintem a törekvés a lényeg, lehet hogy nem mindig sikerül, de próbálkozni kell.

Megvan-e ma bárhol a világon az a lendület, ami Kerouac Útonjában még megvolt?

A rock zenében, dalokban, koncerteken, rengeteg irodalmi műben, színházi darabban, találmányokban, festményben stb,. Lendület és őserő ugyanúgy van a világban, attól haladunk előre. Viszont szerintem továbbra sem tudjuk feltétlenül, mit keresünk az életben. Kerouacék is keresték azt a valamit, az élet értelmét. Ez nem változott, mi is keressük, maximum kevésbé bevállalósan…

Mi volt az a legutóbbi pillanat az életedben, amikor zsigeri szinten átjárt a szabadság érzése? 

Minden héten, amikor egy termálfürdőben lemegyek a víz alá. Ott megszűnik a világ összes zaja és felelőssége.

Ivánnal március 10-i ELLE x Société Talks-on találkozhattok személyesen, ahol élőben is meghallgathatjátok gondolatait a témában és akár kérdést is tehettek fel neki. Rajta kívül ott lesz még Winkler Nóra és Cinthya Dictator is. Jegyek még kaphatók!

elle société talks elle x societe talks énekes frontember interjú ivan and the parazol rocksztár société talks vitáris iván

Még több
Arcok