A félreértés, amely beindította Iman modellkarrierjét

Amikor a híres fotós, Peter Beard odament a fiatal Imanhoz Nairobiban az utcán, és megkérdezte, lefotózhatja-e, Iman cseppet sem volt lenyűgözve.

A félreértés, amely beindította Iman modellkarrierjét
2019.10.16. 14:01

“Nagyon megsértett!’ – állítja Iman, utalva a híres fotóssal, Peter Bearddel való találkozására Nairobiban.

Egy régi CBS interjúban a legendás szupermodell, Zara Mohamed Abdulmajid – ismertebb nevén Iman – elmagyarázta, hogy mennyire nagy hatással volt rá egy találkozás, amely még szülőhazájában, Kenyában történt.

“Azt gondoltam róla, hogy ő is csak egy fehér férfi, aki azt gondolja, az afrikaiak még sosem látták fényképezőgépet.” – mondja Iman, miközben elkezdi részletezni az első találkozásukat. Először azt hitte, a fotós csak fel akarja csípni, míg végül Beard kijelentette, hogy fizetne érte, ha lefotózhatná.

“Ez volt életem első üzleti tranzakciója.” – mondja.

A fotózásból szerzett összeget Iman az egyetemi tanulmányaira tette félre, a maradék pénzből pedig elutazott New Yorkba, mivel a kész fotók láttán modellszerződést kínáltak neki.

Mindeközben Peter Bears kitalált egy sokkal szenzációsabb sztorit arról, hogyan fedezte fel a fiatal modellt, és le is nyilatkozta a sajtónak.

“Beard azt mondta a sajtónak, egy árva szót sem beszélek angolul, nem beszélve a többi nyelvről, és kecskepásztornak nevezett. Valójában egy nagykövet lánya vagyok – mondja Iman, akinek apja diplomata és orvosi diplomával is rendelkezik, a modell pedig öt nyelven beszél.

Iman akkor úgy döntött, hogy beszáll Beard kitalált meséjébe, ezért a következő sajtótájékoztatón népi viseletet és agyaros nyakláncot viselt, és úgy csinált, mint aki épp most kezdett angolul tanulni.

Karrierjének kezdete óta Iman a divatszakma legnagyobb tervezőinek múzsája volt, beleértve Gianni Versacét, Halsont, Calvin Kleint, Donna Karant és Yves Saint Laurent-t is. Jótékony tevékenységei és saját kozmetikai márkája még híresebbé tették, a nyolcvanas években feleségül ment a legendás zenészhez, David Bowie-hoz.

Fotók: Getty Images

david bowie ikonikus iman modell szupermodell

Még több
Arcok