Dobjuk fel a nyarat! – Eke Angéla színésznő

Itt a nyár, black metál! – tartja a mondás. Ékszertervezőtől zenészig kifaggattunk hét nagyon kreatív embert arról, hogy mik a kedvenc nyári emlékeik, hova járnak, mit hallgatnak, hol lazulnak, szóval mindenről, ami nélkül számukra elképzelhetetlen a nyár. A sorozat első részében Eke Angéla mondja el titkait

2019.07.01. 15:58

fotó: Panamy

Egy kihagyhatatlan program: Régi álmom elmenni a Tiszavirág túrára. A Tisza és a Maros torkolatában lesz júniusban. Érdemes időben jelentkezni, mert a pontos dátum és helyszín
a kérészek rajzásától függ.
Amit biztosan beszerzek nyárra: Egy kényelmes és letisztult formavilágú papucsot, amiben piacra és operába is elmehetek.
A kedvenc szabadtéri helyem: A tökéletes nyári hangulatért kimegyünk a barátaimmal a Római-partra, a Fellini Kultúrbisztróba. Dunai gyerek lévén nagy kedvencem a Duna-part.
A kedvenc, nyárhoz kötődő illatom: Az erdő illata napkeltekor.
A kedvenc emlékem gyerekkori nyaraimból: 10 éves lehettem, amikor minden reggel pizsamában, mezítláb kimentem a kertbe, hogy megnézzem, az előző nap még éretlen gyümölcsök megértek-e. Misztikus játéknak éltem meg, hogy a zöldellő cseresznyék akár egy nap leforgása alatt mélybordóvá érnek. Gyakran fél napokat is eltöltöttem ezen a cseresznyefán.
A kedvenc úti célom, amit sosem hagyok ki: Köveskál, rajongok a Balaton-felvidékért. Nem zsúfolt, autentikus hangulatú, és kiváló a helyi gasztronómia.
Nyári szépségtrükköm: Egészségesen lebarnult bőr egy leheletnyi rúzzsal.
Ami mindig jókedvre derít: Vízibiciklivel a Balaton közepén tanyázni, ahol a bikinifelső sem kötelező.
A legjobb nyári étel: Egy nagy tál eper. Ha elfogy, akkor még egy. Ha az is, akkor egy újabb, és így tovább…
A kedvenc nyári kiegészítőm: Könnyen napszúrást kapok,
de szeretek nyáron kabriózni, így mindenképpen egy szalma-kalap vagy baseballsapka.
A kedvenc festményem, ami a nyarat juttatja eszembe: Georges Seurat Vasárnap délután a Grande Jatte szigetén című festménye. Nosztalgia tölt el, amikor ránézek, olyan, mintha én is ott lennék a képen.

eke angéla nyár öröm tippek

Még több
Arcok