Sophie Turner szerint tiszteletlenség a petíció a Trónok harca ellen

Elárulja azt is, mit szól ahhoz, ahogyan lezárták a karakterét.

2019.05.21. 19:05

Sophie Turner a New York Times-nak adott interjúban kifejtette velős véleményét arról a petícióról, amit az utolsó évad epizódjai alatt indítottak a rajongók. A petíció lényege, hogy újra forgassák az egész évadot, mert a rajongók nincsenek megelégedve a dramaturgiával. (A petíciót azóta több mint egymillióan írták alá.)

Turner szerint a kritikával nincsen baj, azt azonban már tiszteletlenségnek tartja, hogy petícióban követelik az újra forgatást.

“Őszintén, nem vagyok meglepődve. Az embereknek mindig van egy forgatókönyv a fejében, amikor a kedvenc sorozatukról vagy filmjükről van szó, és azt szeretnék, ha a valóságban is azt a lezárást kapná, amit ők elképzeltek. Amikor nem így történik, felszólalnak a készítők ellen és lázadásba kezdenek. A Trónok harca azért volt mindig is nagyszerű sorozat, mert már az első évadtól kezdve – Ned Stark lefejezése – olyan váratlan fordulatok történtek, amikre sosem számítana a néző. Ezért ilyen fantasztikus, hogy az utolsó részekre Daenerysből őrült királynőt faragtak, mert erre a csavarra senki sem számított. Nem szabadna, hogy ez ennyire negatív hatással legyen a rajongókra. Persze, sokkoló volt, de csak azért, mert nem úgy alakult a cselekmény, ahogyan azt a nézők elképzelték.”

Turner a Change.org petícióról is kifejtette véleményét: “Ezek a petíciók és tüntetések, amiket a sorozat ellen indítottak, szerintem rendkívül tiszteletlenek a sorozat készítővel, stábjával szemben, akik több, mint 10 éven át dolgoztak keményen. Az utolsó évadot 11 hónap volt leforgatni, amibe több, mint 50 éjszakai forgatás is tartozott. Rengeteg ember kemény munkáját ölte bele az elkészült évadba, sok néző pedig annyit mondott rá, hogy ez egy szemét, csak azért, mert nem úgy alakultak a cselekmények, ahogyan szerették volna. Szerintem ez tiszteletlenség.”

Turner elárulta, hogy elégedett azzal, hogy a sorozatbeli karaktere, Sansa Észak királynője lett. “Imádtam. Észak az egyetlen hely, ahol Sansa valóban biztonságban és otthon érzi magát. Ezt a helyet tudja legjobban irányítani. Szerintem nagyon igazságos és szeretetre méltó uralkodó lenne, ezért küzdött az egész sorozatban. Szeretett volna hazamenni, és megvédeni az otthonát. És most végre megtehette.”

Sophie azt is érti, miért Brant választották a vastrónra: “Azt hiszem, ez sokakat váratlanul ért, de ha belegondolunk, nagyon is logikus lépés. A legjobb módja, hogy a jövőbe tekintsünk az, ha ismerjük a múltunkat, és megpróbálunk azokból a hibákból tanulni. Bran az egyetlen ember, aki képes erre, ezért teljesen érthető, hogy ő lett az uralkodó. Úgy érzem, hihetetlenül jó király válna belőle.”

A legmeglepőbb vallomása a színésznőnek az volt, hogy még nem látta a finálét. A részleteket egyedül a forgatás miatt ismeri. “Még nem néztem meg az utolsó részt, mert egyedül voltam, amikor leadták az HBO-n, és társaság nélkül nem vagyok képes végig nézni. De olvastam a forgatókönyvet, és szerepeltem is benne, szóval nagyjából tudom, hogy mi történik.”

sansa stark sophie turner trónok harca

Még több
Arcok