Király Linda: Hullámvasútként éltem meg a testemmel való kapcsolatomat

Vajon mikor veszítjük el az egészséges kapcsolatot a saját testünkkel? - ezt a kérdést járja körbe az ELLE x Société Talks áprilisi 9-i eseménye. A beszélgetésen részt vevő négy nő, Király Linda, Lukoviczki Réka, Marge és Szentesi Éva egyben júniusi számunk címlaplányai is lesznek. Most Király Lindát kérdeztük a témában.

2019.04.03. 21:28

ELLE: Mi a legfontosabb üzenet, amit szeretnél átadni az embereknek a történeteddel?

Király Linda: Megtiszteltetés volt számomra ez a felkérés, mert nagyon fontosnak tartom az önelfogadás és a body positivity témáját. Minél több nő meséli el saját történetét, annál inkább erőt tudunk adni másoknak. Érdekes belelátni mások életébe, és képet kapni arról, hogyan látják saját testüket, milyen viszonyban vannak vele. Főleg akkor, ha valaki folyamatos küzdelemben áll saját magával, de mégis sikeres tud lenni a karrierében. Ezek azok a pozitív üzenetek, amik előre visznek.

Hogyan változott az évek során a saját testeddel való viszonyod?

Gyerekkorom óta hullámvasútként éltem meg a testemmel való kapcsolatomat. Az évek során azonban megtanultam értékelni azt, ami van. Nem betegségnek hívom, amivel küzdenem kell, hanem egyfajta állapotnak, és nagyon fontos volt, hogy ez az állapot egy állandó, önelfogadó érzéssé váljon. A body positivity nem azt jelenti, hogy ünnepeljük az egészségtelen életmódot, hanem arról szól, hogy előítéletek helyett próbáljunk meg mindenkit elfogadni olyannak amilyen, mert nem tudhatjuk, hogy kinél milyen állapot állhat a háttérben.

Mi mindent teszel meg naponta (hetente, havonta) a testi és lelki egészségedért?

Rendszeresen edzek, a gyógyszerek szedése mellett pedig orvosi beavatkozásra volt szükségem. Reggel és este 10-10 percet meditálok, amihez eleinte nem volt türelmem, de már kihagyhatatlan a mindennapi teendőimből.

Mit gondolsz, a zeneipar valóban sokszínűbb és elfogadóbb, mint korábban, vagy ez csak látszat?

Tapasztaltam a zeneipar mindkét oldalát ebből a szempontból. Amikor a Universal lemezkiadóval írtam alá a szerződést New Yorkban, szinte kikötés volt a vékony alak. Ma már változott a helyzet, nézzük csak meg Adele-t, vagy Sia-t. Az igazság az, hogy ma az interneten mindenki megtalálja azt a zenét, ami neki tetszik. Egyre inkább maga a zene kerül előtérbe, nem pedig kizárólag az imidzs.

Mennyiben más az önelfogadás és mások testének elfogadása itthon és külföldön tapasztalataid alapján?

Az ember már csak emberből van, nem látok nagy különbséget ország és ország között. Az önelfogadás folyamatos harc egy ember életében, állandóan tanulunk és tapasztalunk. Globális szinten pedig az előítéletekkel kell leszámolni, és sokkal jobb hellyé válik a világ!

Lindával az április 10-én megjelenő számban olvashattok hosszabb interjút, az Elle x  Societe Talks április 9-i eseményén pedig élőben is meghallgathatjátok gondolatait a témával kapcsolatban!

body positivity elle société elle talks interjú király linda

Még több
Arcok