Adieu, monsieur Lagerfeld!

Nem csak a divatvilág, az egész világ gyászol. Február 19-én, 85 éves korában távozott tőlünk Karl Lagerfeld

2019.02.19. 12:42

Az utóbbi hetekben a tervező állapota egyre romlott és sokan aggódni kezdtek érte. A Kaiser, akit tehetségéről, hatalmas karrierjéről és erős személyiségéről is ismerünk, 85 évesen hagy itt minket olyan divatörökséggel, ami örökké lenyűgözi majd a világot.

Élet az haute couture-ben

Karl Lagerfeld még Yves Saint Laurent-nal együtt nyerte meg a Woolmark által szervezett International Secretariat első díját, majd hamarosan ismertté vált mint divattervező. Először Jean Patou-nál dolgozott 1959-től, majd a Chloé-nál 1963-tól, ahol 20 gyönyörű évet töltött el, majd párhuzamosan a Fendinél lett kreatívigazgató. 1983-ban csatlakozott a Chanelhez. A két C logós divatház kollekcióit 30 éven át tervezte ő, és gondoskodott róla, hogy minden bemutató felejthetetlen élmény legyen. 1984-ben a saját márkáját is elindította, melynek darabjai rendkívül jellegzetesek és felismerhetők. A Karl Lagerfeld márka 2019-ben is hatalmas sikereket ért el.

Karl Lagerfeld és a szupermodellek

Karlt mindig a világ legszebb női vették körül, mint Naomi Campbell, Carla Bruni, vagy Claudia Schiffer, de később nem feltétlenül klasszikus szépségeket is választott múzsául, mint Alice Delal, Lily Rose Depp vagy Cara Delevigne. Lagerfeld mindig is imádta a megújulást és a kihívásokat, ezért is tudott minket mindig meglepni, nem is beszélve a rengeteg kollaborációtól (a Vans-től a Colette-ig).

Február 19-én a nemzetközi ELLE csapata egy barátot is elveszített, sőt egy olyan munkatársat, aki gyakran készített számunkra emlékezetes fotósorozatokat és címlapokat. Fejet hajtunk zsenije előtt.

halál Lagerfeld meghalt

Még több
Arcok