A marokkói herceg csodálatos és még egyedülálló!

Aki nem hiszi, járjon utána!

A marokkói herceg csodálatos és még egyedülálló!
2019.02.19. 14:24

Május 8-án Moulay Hassan marokkói herceg betölti a 16. évét, ami óriási, egy trónörökösnek kijáró ünnepléssel jár majd. Amióta Harryt elvesztettük, legalábbis mint szingli herceget, mások után kell kutatnunk a világban, és ő olyasvalaki, akiről nyugodtan álmodozhatunk. Vi. Mohamed király és Salma királyné fia már jópár éve látható nyilvános eseményeken az apja mellett. Legutóbb Orleans-i Henrik herceg temetésén a dreux-i királyi kápolnában, ahol tipikus fehér marokkói  ruhában jelent meg és a tradicionális beduin köpenyben, Albert monacói herceggel és Spanyolország királynőjével együtt.

Fiatal kora ellenére a herceg sokat szerepel a nyilvánosság előtt és úgy tűnik, egészen kényelmesen érzi magát a szerepében. Katonai akadémiára jár, vadászpilótának tanul és aeronautikai mérnöknek, és úgy tűnik, akár már most elvezethetne nem csak egy repülőt, de egy országot is. Gyakran helyettesíti apját, VI. Mohamed királyt (például akkor, mikor egy szívműtét miatt pihennie kellett). A király szigorral, ugyanakkor szeretettel is nevelte fiát, tiszteletben tartva visszafogott személyiségét. Moulay tökéletesen beszél arabul, angolul, franciául és spanyolul, szereti a futballt, a kosárlabdát, az úszást, a síelést és a lovaglást, és csodálatos diplomata hírében áll.

A sajtó természetesen imádja, „divatos herceg”-nek tartják,, akinek különös érzéke van a protokollhoz és ragyogóan intelligens. „A lány-és fiútesvéreimmel együtt én is nagyon magas szintű oktatásban részesülhettem. A rengeteg tanulás mellett a Palota korán tanulmányait is elvégeztük. Azt szeretném, ha ugyanezeken az elveken alapulna a fiam taníttatása is” – mondta egyszer a Paris Matchnak VI. Mohamed király. „De nem akarom őket a maga képére formálni. Azt szeretném, hogy megkapjon mindent a saját maga kiteljesítéséhez”. Úgy tűnik, sikerült!

herceg Marokkó moulay hassan

Még több
Arcok