Hailey Baldwin: Van benne spiritusz

A fél élete az Instagramon, több millió ember előtt zajlik, de ez sem ingathatja meg Hailey Baldwin topmodell énképét. Természetes és laza, miközben pontosan tudja, miben hisz és mit akar.

Hailey Baldwin: Van benne spiritusz
2018.07.11. 14:53

A 21 éves Hailey Baldwin életében maga a luxus, ha meg tud őrizni valamit a magánéletéből. De olyan háttérrel, mint az övé, szinte törvényszerű volt, hogy híres lesz. Apja, Stephen, és nagybátyja, Alec a Baldwin színészklán tagjai. Jó barátnői, Kendall Jenner és Gigi Hadid mindketten az Instagramon szerzett óriási rajongótáboruknak köszönhetően váltak keresett modellé. A maga 12,4 millió követőjével Hailey sem nevezhető éppen kispályásnak. Olyan világmárkák arca volt már, mint a Topshop, Tommy Hilfiger és Ralph Lauren, rengeteg magazinba fotózzák, és kifutóra lépett például a Moschino, Alberta Ferretti és Elie Saab bemutatóin is. Az Instagramján jócskán akadnak glamúros képek, de ez nem az igazi arca. Saját fotóin többnyire kócos a haja, nincs rajta smink, és általában sima pamutpólót visel farmerrel. A példaképe egy másik természetes szőkeség, Claudia Schiffer: „Jó lenne, ha a lányok anélkül érezhetnék magukat magabiztosnak, hogy bármit meg kéne változtatniuk magukon” – véli.
(…)Bár ő már az a generáció, amelyek tagjai szinte köldökzsinórral vannak rákötve az iPhone-jukra, néha Hailey is besokall. Volt, hogy egy hónapra felfüggesztette az Instagram-profilját: „Muszáj néha kilépnem ebből a világból. Próbálok nem függeni a telefonomtól, például a kocsiban hagyom, amikor eszem, hogy ne nézegessem.” Bár elismeri, hogy a modellkedés és az Instagram mára elválaszthatatlanok, mégsem szereti, ha Insta-modellnek nevezik. Amikor egy címlapon a neve mellé azt írták, „Insta-sztár”, teljesen kiborult miatta. „Nem fair, mert kidolgozom a belem, hogy bebizonyítsam, igenis jó vagyok a szakmámban. Modell akarok lenni, nem Insta-modell. Ismertség ide vagy oda, nem hiszem, hogy itt tartanék, ha a szakmabeliek nem láttak volna meg bennem valamit” – magyarázza meggyőződéssel. Meg kell hagyni, baletten edzett mozdulataival olyan természetes és fesztelen a fényképezőgép előtt, mintha erre született volna.
Lehet, hogy cool csajok a barátnői, de ez nem jelenti azt, hogy elnyomná a személyiségét azért, hogy közéjük simuljon. A vallásosságát például, amivel jócskán kilóg a mai fiatalok közül, az Instagramon sem titkolja. „A hitemen néha meglepődnek az emberek” – meséli. Minden vasárnap misére jár, ha pedig épp utazik, a telefonján hallgat prédikációt. „Gyakran idézem a Bibliát, a vallás velem van a mindennapokban. Nagyon komolyan veszem, és sértőnek találom, ha valaki ezen viccelődik. A hit csak a családomban több ember életét változtatta meg (az apjának ez segített kitörni a drog- és alkoholfüggőségből – a szerk.). Egész életemben ehhez szeretném tartani magam, így akarom nevelni a gyerekeimet, és olyan emberrel szeretnék összeházasodni, aki hasonló értékek szerint él.”

(…)
Persze, ahogy a fiatal és gyönyörű hírességekkel lenni szokott, a szerelmi életük jobban érdekli az embereket, mint a politikai nézeteik. A modellt a bulvársajtó összehozta már Cameron Dallas vloggerrel és Shawn Mendes énekessel, és régóta találgatják, hogy mi van közte és a szupersztár Justin Bieber között. Évekkel ezelőtt jártak egyszer, és a szakítás után is jóban maradtak – a rajongóik minden közös fotójukat szénné elemezték jelek után kutatva. Hailey azt mondja, egy ideje már nem érdekli, mit írnak róla:
„Az emberek a legképtelenebb dolgokat találják ki. Volt, amikor nem randiztam senkivel, mégis azt hozták le, hogy terhes vagyok, vagy megkérték a kezem. Ezeken csak röhögni lehet.” A Bieber-rejtélynek mindenesetre vége: a párt június óta többször is lefotózták, amint kézen fogva sétáltak, ölelkeztek, és a nyílt utcán csókolóztak New Yorkban, rá­adásul misén is többször látták őket együtt. Úgy tűnik, attól a bizonyos privát szférától ismét elbúcsúzhat egy időre.

K. I.

Hailey Baldwin interjú justin bieber

Még több
Arcok