Lifeguide 2018 – Önbizalom tippek három különleges nőtől

Nem csak januárban fogadkoznak, egész évben a csúcson vannak – Hosszú Katinka, Kiss Ramóna és Viszkok Fruzsi elmondják, mi motiválja őket a mindennapokban, mit tanultak a kudarcaikból, és ahhoz is tippeket adnak, miből meríthetünk erőt az önbizalomhoz!

2017.12.19. 17:52

Hosszú Katinka: „Gyerekkoromban sokszor álmodoztam, most már inkább céljaim vannak”

A háromszoros olimpiai, hétszeres világ- és tizenháromszoros Európa-bajnok Hosszú Katinkát senkinek nem kell bemutatni. Nem csak sportolók tanulhatnak abból, hogyan hozza ki magából a legtöbbet.

Higgy magadban! Korábban elég kishitű voltam, de az amerikai évek alatt megtanultam, hogy hinnem kell magamban, amihez persze elengedhetetlen az önismeret. A dél-kaliforniai egyetemen rendkívül erős úszócsapatba kerültem, félve érkeztem, de amikor láttam, hogy sorra leúszom őket, egyre magabiztosabbá váltam. Már tisztában vagyok a képességeimmel, hiszek magamban, és ez az, amit szeretnék megtanítani a magyar embereknek is, mert úgy látom, hogy hiába vagyunk tehetséges nemzet, az előrelépésben, a sikerben akadályoz minket a kishitűség, az önbizalom hiánya.

Nem elég tehetségesnek lenni, a sikerért eltökélten kell dolgozni. Én a célok kitűzésében és a kemény munkában hiszek. Úgy gondolom, a tehetséges emberek felelősséggel tartoznak a társadalom felé, alázattal és munkával a lehető legtöbbet kell kihozniuk magukból, mert az ő sikerük másokat is motivál a fejlődésre,
az alkotásra, az előrelépésre.

Lendülj túl a rossz pillanatokon! Ha mégis úgy ébredek fel egy nap, hogy én ezt most biztosan nem tudom megcsinálni, akkor általában leülünk beszélgetni
Shane-nel, és nagyon hamar, néha pár perc után rájövök, hogy nem akarom feladni a céljaimat holmi pillanatnyi fáradtság vagy rosszkedv miatt. Nagyon gyorsan át tudok lendülni, és a következő másodpercben már ugyanolyan tettvággyal vágok neki a teendőknek, mint máskor.

Élvezd! Egy nappal azelőtt, hogy elutaztunk volna Rióba, összefutottam Gyarmati Andreával a Komjádiban, aki azt mondta: „Élvezd az olimpiát!” Mi magunk is ezt terveztük Shane-nel, mert az előző kettőt egyáltalán nem élveztem, így ő tulajdonképpen megerősített abban, tényleg ezt kell tennem. Az első versenyszám előtt eszembe jutottak a szavai, és hirtelen olyan könnyed és magabiztos lettem, hogy az ellenfeleim csak néztek.

A kudarcból is lehet építkezni. Shane-nel azt valljuk, nincs olyan, hogy vereség: vagy győzünk, vagy tanulunk.

A tökéletes szelfi titka: Ne felejtsétek el tükrözni a képet, ha nem akarjátok, hogy NORI-ként jelenjen meg az IRON felirat. A Huawei Mate 10 Pro tökéletesen megoldja ezt a feladatot.

Viszkok Fruzsina: „A szorgalom és a kitartás sokkal fontosabb a tehetségnél”

Viszkok Fruzsina az egyik legnépszerűbb hazai youtuber, közel 300 000 feliratkozóját valószínűleg annak is köszönheti, hogy őszintén vállalja önmagát a kamerák előtt. Kemény munka, offline óra és pozitív gondolkodás – Fruzsi szerint ezek a magabiztosság összetevői.

Walt Disney ,,ha meg tudod álmodni, meg tudod csinálni” mondása szinte mindennap eszembe jut, ami nagyon motiváló számomra. Ebben a szakmában
a saját magam főnöke vagyok, bármit csinálok vagy épp nem csinálok, az én jövőmet befolyásolja, így mindig igyekszem észben tartani, hogy a reggeli extra alvás helyetti melóval a saját életemet lendíthetem előre.

Elsősorban te magad legyél elégedett azzal, amit csinálsz, hiszen ha magabiztosan ki tudsz állni a cselekedeteidért, akkor azt a környezeted is jobban elfogadja. Sokáig nagyon erős megfelelési vágy volt bennem, akár teljesen idegenek irányába is, de egy idő után be kellett látnom, hogy olyan sosem lesz, hogy mindenki szeretni fog, és megérti azt, hogy miért csinálok valamit. Ezt le kellett győzni önmagamban. Ma már sokkal fontosabbnak tartom, hogy én elégedett legyek azzal, amit csinálok, hiszen kívülről is ez látszik meg a legjobban.

Hidd el, hogy bármire képes vagy! Nagy híve vagyok a pozitív gondolkodásnak, így Rhonda Byrne A Titok című könyvsorozata kötelező olvasmánynak számít nálam. Fő üzenete, hogy bármire képesek vagyunk, ha elég erősen hiszünk benne, és igyekszem én is e szerint élni a mindennapjaimat.

Légy maximalista! Szerintem a szorgalom és a kitartás sokkal fontosabb a tehetségnél, hiszen lehetsz bármennyire jó is valamiben, ha nem teszed bele folyamatosan a maximumenergiát, akkor nem leszel igazán sikeres.

Napi egy offline óra! Bár az online világ nagyon fontos szerepet tölt be az életemben, igyekszem mindennap tartani legalább egy teljesen offline órát, amikor bemerülök egy kád forró vízbe, és olvasok egy jó könyvet. Ez tud legjobban kiszakítani a mindennapok rohanásából.

A smink magabiztosságot ad. Sokáig ódzkodtam a vörös rúzstól, de az utóbbi években ez a kedvenc kiegészítőm. Amint felteszem, úgy érzem, enyém a világ!

Feszegesd a határaidat! Mindig félek, amikor olyan dolgokat próbálok ki, amikkel feszegetem a határaimat. De ezek legyőzése az egyik legjobb dolog az ember életében.

Légy természetes! A YouTube-on heti kétszer jelenik meg új videóm, de Instagramon napi szinten akár többször is posztolok. Szerencsére a Huawei Mate 10 Pro-m mindig nálam van, aminek imádom a kameráját, így folyamatosan megörökítem a napjaim érdekes momentumait. Ahogy észrevettem, ezeket a természetes pillanatokat szeretik legjobban a nézőim is.

Kiss Ramóna: „Élj úgy, hogy minden nap számítson!”

Idén ő vezette az X-Faktort, ő ébreszt minket a Reggeliben, és a Celeb vagyok, ments ki innen! egyik házigazdája is ő Puskás Petivel. Ha valaki, Kiss Ramóna biztosan tud egy-két dolgot arról, hogyan kell megfeszülni, teljesíteni és lazítani is.

A tehetség önmagában nem elég. Kell hozzá alázat, kitartás és becsületes munka!

Ne elégedj meg az elég jóval! Alapvetően maximalista vagyok. Ez néha igazan fárasztó tud lenni. Akkor egy kicsit elvonulok a világ elől, és magammal foglalkozom. De csak kicsit. Aztán újult erővel vetem bele magam a munkába!

Éld meg a pillanatot! A kapkodás az egyik rossz tulajdonságom, de persze mindenki időhiánnyal küzd. Sokszor történik meg velem, hogy kérek két percet
a kollégáimtól, hogy leülhessek, és egyáltalán felfogjam, mi is történik. Fontos, hogy megéljük a pillanatokat.

Az edzés a legjobb stresszoldó! Hatéves korom óta aktívan edzek! Kikapcsol, feltölt, és nem utolsósorban nagyon jó stresszoldó. A késő őszi-téli időszakban ugyan kevesebb idő jut az edzőtermekre, de cserébe kárpótol a színház és a folyamatos táncpróbák.

Nem kell mindig pörgöni! Hangulatfüggő, hogy épp mire vágyom, a konyhában való tevékenykedés is legalább annyira elvarázsol, mint a sport! A kedvenc összetevőim: Barry White, egy pohár fehérbor, és a hűtőben található hozzávalókból alkotni valami finom vacsorát!

Indítsd a napot citromos vízzel! Nap mint nap, amikor felkelek, egy pohár citromos vízzel indítok. Ettől felébred a testem, az elmém, a lelkem egyaránt.

Élj úgy, hogy minden nap számítson! Ez a legjobb tanács, amit valaha kaptam.

Soha ne add fel! Menni kell előre, és a befektetett erő előbb-utóbb megtérül!

Oszd meg! A közösségi média számomra egy olyan felület, ahol meg tudom osztani az emberekkel az életem bizonyos részeit. Akár egy általam használt termékkel, akár egy mozifilmmel, amit megnéztem, vagy egy vacsorával kapcsolatban, amit készítettem. Amikor posztolok, akkor figyelek arra, hogy nem mindig az első elkészített fotót teszem közzé, sokat csinosítgatom, állítgatom a fényeket. Amikor először a kezembe vettem a Huawei Mate 10 Pro telefont, épp ez volt az egyik legjobb dolog benne: egy profi fényképezőt foghattam a kezemben. Mintha a nap 24 órájában egy profi fotós kamerája előtt állhatnék!

 

A fotókat Nánási Pál készítette a Huawei Mate 10 Pro mobiltelefonnal.

 

hosszú katinka kiss ramóna viszkok fruzsina

Még több
Arcok