Sosem kér bocsánatot

Nevezzük Rihannát annak, aki: a földkerekség legmenőbb nője, akinek bőven jutott szépség, tehetség és személyes stílus. A megasztár híres rajongóinak kérdéseire válaszolt.

Sosem kér bocsánatot
2017.10.26. 13:13

Bemutatkozó dala, a 2005-ben megjelent és bombasikerré vált Pon de Replay, illetve 2017-es franciaországi kirándulása között, amikor Emmanuel Macronnal nemzetközi oktatási kérdéseket vitatott meg, Rihanna sokkal több lett, mint sima popsztár. Az életében természetesen továbbra is meghatározó szerepet játszik a zene, nyolcadik albuma, a tavaly megjelent Anti a Forbes szerint minden idők egyik legsikeresebb lemeze lett. Ikonstátuszában azonban valami ennél sokkal fontosabbat képvisel: azt, mi mindent érhet el egy nő, ha a saját feltételei alapján irányítja a karrierjét és az életét. Rihanna soha nem fél önmaga lenni, és soha nem kér bocsánatot, legyen szó arról, milyen ruhát visel a vörös szőnyegen, hogyan száll szembe a női test megszégyenítőivel, vagy milyen, tipikusan RiRi-féle új változatot ad hozzá
amúgy is sokrétű személyiségéhez: énekes, színésznő, divattervező, vállalkozó, emberbarát stb., stb.
Ezt a listát most egy újabb szóval egészíthetjük ki: szépségmogul. Az énekesnő megalkuvásra képtelen hozzáállásával most megalkotta régóta várt szépségtermékeit: a Fenty
Beauty by Rihanna vonalat 91 termék alkotja. A tiritarka színekért rajongó, élénkkék és tintafekete rúzst előszeretettel viselő Rihannától kissé szokatlan módon a márka a csillogó, bársonyos, tökéletes bőrre koncentrál, felhasználóbarát highlighterekkel és negyvenféle árnyalatú alapozóval. „A legelső szépségtermék, amit életemben beszereztem, egy alapozó volt – magyarázza a barbadosi születésű énekesnő. – Amikor feltettem, úgy éreztem, mintha varázslat történt volna velem, azóta is imádom a sminket. A Fenty Beautyval az volt a célom, hogy mindent a magam módján csináljak.”

A barátok kérdeznek, Rihanna válaszol
Tyra Banks modell és üzletasszony: Sikeres vagy, és csupa olyan ember vesz körül, aki a kedvedet keresi. Ki mondja meg neked
az igazat? Nekem az anyukám.
Rihanna: Mindenki szélhámos!

Eminem, rapper: Mikor belépsz a stúdióba, nem kelted azt a benyomást, hogy trendeken törnéd a fejed, végül mégis te diktálod a trendeket. Mit keresel, amikor elkezdesz rögzíteni egy lemezt?
Rihanna: Ritkán tudom pontosan, mit akarok, viszont mindig pontosan tudom, hogyan akarom érezni magam. A hangokat mindig az érzések vezetik.

Wyclef Jean rapper: Legutóbb a futball-világbajnokságon láttalak. Ha cserélhetnél a világ bármelyik focistájával, ki lenne az?
Rihanna: Cristiano Ronaldo. Bár ha meggondoljuk, Beckham feleségül vette Posh Spice-t.

Laverne Cox színésznő: Rengeteg ikonikus divatfellépésed volt, és rengeteg kockázatot vállaltál. Amikor 2014-ben a CFDA Awardson Adam Selman ruháját viselted, honnan merítetted a bátorságot, hogy ebben a tökéletes és elegáns, ugyanakkor merész öltözékben jelenj meg?
Rihanna: Kedves Laverne, kihasználtam a mellem adta lehetőséget, mielőtt még elindulnának lefelé. Felismertem a lehetőséget, és éltem vele.

Pharrell Williams zenész, producer: A szó minden értelmében véve álláshalmozó vagy. Mindig arról álmodtál, hogy a művészeted mellett ennyi mindennel fogsz foglalkozni? Vagy csak menet közben jöttél rá, hogy egy sor más dolgot is nagyon jól csinálsz?
Rihanna: Mindig álmodozó voltam, vagy inkább fogalmazzunk úgy, mindig többféle lehetőséget szem előtt tartottam. A szívem mélyén tudtam, hogy az éneklés jelenti a jövőmet, de azon is gondolkoztam, hogy pszichológus, fodrász, bankár, tanár, színésznő, modell vagy pilóta legyek, vagy segélyszervezetnél dolgozzak. Csak azt nem tudtam, hogy végül mindezzel egyaránt foglalkozni fogok!

(…)

A cikk teljes terjedelmében az ELLE magazin 2017. novemberi számában jelent meg

fenty interjú Rihanna

Még több
Arcok