Cate Blanchett: Attól, hogy egy nő csinosan felöltözik, még nem biztos, hogy le akar veled feküdni

A színésznő arról beszélt, hogyan ítélik meg a nőket az öltözködésük alapján.

Cate Blanchett: Attól, hogy egy nő csinosan felöltözik, még nem biztos, hogy le akar veled feküdni
2017.10.25. 15:12

Cate Blanchett régi motoros a vörös szőnyegen, de ez nem jelenti azt, hogy ne találkozott volna olyan esettel, amikor a ruhaválasztásai alapján ítélték meg. Legyen szó akár egy trollról a neten, aki bántó megjegyzéseket tesz, vagy egy férfiról, aki a feltűnő megjelenést szexuális jellegű felhívásnak tekintette. Tegnap este az Osar-díjas színésznő köszönőbeszédében, melyet az Instyle Awardson mondott Los Angelesben, arra bátorította nőket, hogy mindezek ellenére bátran fejezzék ki önmagukat a divaton keresztül.

Beszédében a következőket mondta:

„Számomra az igazi stílusikonok mindig azok a nők voltak, akik teljes egészében önmagukat tudták adni, mindenféle mentegetőzés nélkül, akiknek a fizikai megjelenésük és az ízlésük is öntudatlan módon vált eggyé saját magukkal, és azok a nők, akik tudják, hogy az, ahogyan kinéznek, nem egyenlő azzal, hogy kik is ők valójában, csupán egy része annak. Ez azokról a nőkről szól, akik szabadon azt vesznek fel, amit akarnak, akkor, amikor akarják, és úgy, ahogyan akarják. Mindannyian szeretünk szexin kinézni, de ez nem jelenti azt, hogy le akarunk veled feküdni.”

Blanchett beszédében kitért a kettős mércére, mely szerint a nők és a férfiak öltözködését megítélik. „Senki nem mondja azt Steve Bannonak, hogy ’Úgy nézel ki, mint egy zsák szemét, szeretnéd, hogy kidobjalak a kukába?’” – mondta.

A teljes beszédet itt lehet megtekinteni.

Cate Blanchett öltözködés

Még több
Arcok