Brigitte Macron: „Én és a ráncaim együtt reggelizünk vele és a fiatalságával”

A first lady az ELLE-nek adott először interjút

Brigitte Macron: „Én és a ráncaim együtt reggelizünk vele és a fiatalságával”
2017.08.19. 09:44

Mióta a férje Franciaország elnöke lett, Brigitte Macron először adott interjút, méghozzá a francia ELLE-nek. Nem kerülték el azt a témát sem, milyen egy 24 évvel fiatalabb férfi feleségének lenni.

A most 64 éves Brigitte húsz évvel ezelőtt ismerte meg Macront (39), mikor drámatanárként dolgozott a középiskolában, ahová Macron járt. Nem világos, mikor is kezdődött a kapcsolatuk, de 2007-ben összeházasodtak, egy évvel azután, hogy Brigitte elvált férjétől, André-Louis Auziére-től.

Az interjúban a first lady felidézi kapcsolatuk korai szakaszát, amikor együtt dolgoztak egy delőadáson. „Akkor még semmi nem volt köztünk, az emberek mégis pletykáltak körülöttünk. Akkoriban a gyerekeim, Sébastien, Laurence és Tiphaine kötöttek le”.

Ma visszatekintve a kapcsolatra, azt mondja, hatalmas hiány lett volna az életében, ha nem hozza meg a döntést, hogy együtt legyen a férfival, akit szeret.

„Vannak olyan helyzetek az életben, amikor alapvető döntéseket kell hozni” – mondja. „És számomra, ez egy ilyen pont volt. Szóval, hogy mások mit mondtak a 20 év korkülönbségről, nem számít. Persze, együtt reggelizünk, én és a ráncaim, ő és a fiatalsága, de ez már csak így van. Ha nem hozom meg ezt a döntést, nagyon sokat veszítek. Nagyon boldog voltam a gyerekeimmel, és ugyanakkor azt éreztem, hogy a teljes boldogsághoz meg kell élnem ezt a szerelmet”.

A korkülönbség Brigitte Macron és a férje között – ami egyébként nagyjából annyi, mint Donald és Melania Trump között – sok rosszindulatú feltételezésnek adott táptalajt a választási kampány során. A first lady úgy fogalmazott, nehéz volt megküzdeni a feléledő nőgyülölettel. „Azzal nyugtattam magam, hogy OK, lehet, hogy rosszul esik, de valahogy kezelni fogom, és aztán elmúlik” – emlékszik vissza.

Az elnök most szeretné formába önteni a mindenkori francia first lady feladatkörét, ám erős ellenállásba ütközik. Mióta a pár megérkezett az Elysée palotába, a kezdeményezést támadó petíciót 314 000-en írták alá. Brigitte Macron továbbra is kijelenti, hogy nem kér fizetést és minden hivatalos aktivitásáról online posztokban számol be, „hogy a franciák pontosan tudják, mit csinálok”.

A teljes interjút az ELLE 2017. októberi számában közzétesszük!

korkülönbség macron politika

Még több
Arcok