Gwyneth Paltrow – Amerikai ikon

Mint a világ egyik legismertebb színésznője, Gwyneth Paltrow élete nagyobb részét reflektorfényben töltötte. Az elmúlt évtizedben anyaként és üzletasszonyként is kiteljesedett, és a példája azt mutatja, hogy talán mégis elérhetünk egyszerre mindent, amit szeretnénk.

Gwyneth Paltrow – Amerikai ikon
2017.04.18. 10:06

 

A hollywoodi sztár 44 éves korára több mint 40 filmben szerepelt, a legváltozatosabb műfajokban – a Pán Péter-feldolgozás Hooktól kezdve a Hetedik és A tehetséges Mr. Ripley című thrillereken át a kasszasiker Vasemberig és az Oscar-díját hozó Szerelmes Shakespeare-ig. Két kiskamasz édesanyja, a 12 éves Apple és a 10 éves Moses a Coldplay frontemberével, Chris Martinnal kötött házasságából született. Bár a pár 2014 elején különvált, irigylésre méltóan jó kapcsolatban maradtak, és azóta is közösen nyaralnak a gyerekeikkel. És aztán ott van még a Goop.
Az oldalt Paltrow 2008-ban alapította, olyan, életmóddal foglalkozó magazinnak szánva, melyen ő és alternatív gyógyászatban jártas szakemberek megoszthatják válogatott, holisztikus stílussal, táplálkozással, szépségápolással és wellnesszel kapcsolatos tippjeiket. Az első hírlevelet a saját konyhájából küldte ki, de a Goop azóta jócskán kinőtte magát, már ruhákat, természetes alapanyagokból készülő parfümöt és kozmetikai termékeket is piacra dobtak. A filmes karrierje, a családi élete és egy wellness­birodalom között egyensúlyozva Paltrow egy minden porcikájában modern, dolgozó anya. A fotózás után fürdőköpenyben fogad, már lemosott magáról minden sminket, derűs és nyugodt, pedig az egész hetet végigutazta és -dolgozta, a jet lag miatt pedig nem sokat aludt. „Hiszek a sorsban. Ha nem így lenne, akkor az élet kicsit szomorúbbnak és sokkal bonyolultabbnak tűnne. Szeretek hinni abban, hogy a megfelelő helyen vagyok az életemben. Boldogabbnak érzem magam a tudattól, hogy ott tartok, ahol Isten akarja, hogy tartsak” – mondja.

ELLE: Kívülről nézve nagyon nyílt és spontán személyiségnek tűnsz. Mit tartasz az erényeidnek és a hibáidnak?
Lássuk csak, elég sok hibám van… Például próbálok türelmesebb lenni. Mindig többet akarok, mert mindig számtalan dologgal foglalkozom egyszerre: a gyerekeimmel, a munkámmal, a főzéssel, ki tudja, még mivel. Ez a legnagyobb hiányosságom: a türelmetlenség. Sokáig tartott, mire felismertem, hogy a multitasking nem nekem való, nagyon stresszes leszek tőle. Ezért most már próbálok felállítani egy fontossági sorrendet, és mindig csak arra figyelek, amit éppen csinálok, a munkán belül is egyszerre csak egy konkrét feladatra fókuszálok.
A legnagyobb erényem pedig az, hogy jó barát vagyok. A barátaim szerint mindig ugrom, amikor segítségre van szükségük, akár valami komoly dologról, akár csak egy receptről van szó. Mindig figyelek rájuk és ott vagyok nekik.
ELLE: Úgy tűnik, a koroddal is ki vagy békülve. Mi a titka annak, hogy elegánsan öregedjünk?
Imádok 44 évesnek lenni! 38-39 éves koromban pánikoltam az öregedés miatt, azt gondoltam, „Úristen, mi lesz velem?!”. De amíg nem tanulod meg szeretni önmagad, addig sosem leszel igazán boldog. Amikor erre rájöttem, azt mondtam magamban: b*ssza meg az öregedés! És ez mindent megváltoztatott. Most jól érzem magam a bőrömben, nyugodtabb vagyok. Nem aggódom többé amiatt, hogy mit gondolnak rólam az emberek, nem érdekelnek a ráncok. Betölteni a negyvenet igazi ajándék. Olyan, mintha a nőknek lenne egy beépített szoftverük, ami ebben az életkorban frissítené magát, és ettől elképesztő módon szinkronba jönnek önmagukkal. Nyitottabb leszel, és lazább. Rájössz, hogy nem érdemes jelentéktelen apróságokkal foglalkozni, viszont fontos, hogy mindig szánjunk időt önmagunkra és a jóllétünkre.
ELLE: Emlékszel, milyen volt, amikor először szerepeltél az ELLE-ben?
Hű, az már nagyon régen volt… Talán 20 éves lehettem. Szerencsésnek érzem magam, hogy akkor, és hogy most is szerepelhetek a magazinban. Nagyon tisztelem azokat a lapokat, amelyek minden életkorú nőre gondolnak.
ELLE: Mit tartasz a legfontosabbnak az életedben?
A gyerekeimet! Ők a mindenem, anyának lenni életem legfontosabb szerepe. Általuk tanultam meg, mit jelent a gondoskodás. Hihetetlen érzés a feltétel nélküli szeretet.

(…)

A teljes interjút az ELLE magazin 2017. májusi számában olvashatjátok!

címlapinterjú gwyneth paltrow

Még több
Arcok