“A szerelem soha nem megy ki a divatból” – interjú Mahó Andreával

Mahó Andrea színész-énekesnő számos ikonikus musical- és operettszerepet eljátszott már Cosette-től kezdve Roxie Harton át Júliáig, jelenleg a Madách Színház és a Győri Nemzeti Színház társulatát erősíti. Legközelebb július 26-án láthatjuk a Budapest Kongresszusi Központban, ahol Rhoda Scott, Varnus Xavér és a Modern Art Orchestra koncertjének vendége lesz.

“A szerelem soha nem megy ki a divatból” – interjú Mahó Andreával
2014.07.17. 13:15

ELLE: Rhoda Scott dzsesszlegenda – akivel két standardot együtt fog énekelni július 26-án a Budapest Kongresszusi Központban – Bartók és Kodály-rajongó, és számos alkalommal járt már Magyarországon. Találkoztak korábban? Hogyan kapcsolódik össze az Ön és az ő művészete?

Mahó Andrea: Sajnos nem találkoztunk még, most lesz az első alkalom. Mindig nagy rajongója voltam, kiváló művésznek tartom és nagyon nagy öröm és büszkeség számomra, hogy egy színpadon állhatok vele. Mivel mindketten a zenés műfajban tevékenykedünk, törekszünk minél több értékes pillanatot szerezni a közönségnek. Számomra ez mindenképpen egy fontos kapcsolódási pont.

Szinte az összes nagy musicalban játszott, van még megvalósulatlan szerepálma?

MA: Valóban rám találtak a szebbnél szebb női szerepek, de a My Fair Lady egyelőre elkerült.

Az eddigi produkciók közül, amelyekben szerepet vállalt, melyikre gondol vissza a legnagyobb szeretettel?

MA: A mai napig Az Operaház Fantomjának Christine-je a szívem csücske. Tizenegy éve játszom és remélem, még sokáig fogom.

Otthon, szabadidejében milyen zenét hallgat a legszívesebben? Melyik az a felvétel, ami nélkül nem tudna élni?

MA: Mindenfélét, attól függ, hogy milyen hangulatom van, a klasszikustól a dzsesszen keresztül a mai zenéket is kedvelem.

Több díjjal jutalmazták már karrierje során. Önnek melyik elismerés jelenti a legtöbbet, és hogyan értelmezi a sikert?

MA: Díjak közül nem tudok választani, hiszen mind szakmai díjak, és nagyon nagy megtiszteltetés, hogy a szakma is elismeri a művészetem. Azt gondolom, hogy a siker nagyon fontos az ember életében, az is egyfajta visszajelzés azzal kapcsolatban, hogy a jó úton járunk. Természetesen a szakmai sikereken kívül még nagyon sokféle siker szükséges ahhoz, hogy kiteljesedjünk. A siker energiát ad, amiből újabb és újabb sikerek születnek.

Mennyire szól bele abba, hogy milyen lesz egy adott karakter a színpadon – a megjelenésétől kezdve a személyiségéig?

MA: Általában hármas szereposztásban játszunk, ugyanazt a rendezést követjük mind, de az alakítások mégis különbözőek lesznek, hiszen az egyéniségünk valamilyen szinten visszatükröződik a játékunkban  – ettől lesznek az előadások picit másabbak.

Mi ihlette a Szerelemvarázs című estjét, melyet februárban mutattak be?

MA: Az életben az egyik örök érték és megfejthetetlen téma a szerelem. Soha nem megy aki a divatból és előbb-utóbb mindenki találkozik vele. Érdemes róla beszélni… A tapasztalatainkat megosztva talán segíthetünk másoknak egyensúlyozni a szerelem kacskaringós útján. Romantikus alkatnak tartom magam, így nagyon könnyű volt számomra ehhez a témához hozzányúlni és a dalaimból válogatni.

A műsor ideje alatt nemcsak a szerelem rózsaszín oldalát mutatjuk meg Miller Zoltánnal, aki a vendégem és a férfi energiát testesíti meg, hanem a gyötrelmekből is kap a néző egy kis ízelítőt, amik ezzel az csodálatos érzelemmel párosulnak.

Szinkronszerepeiben mit talál a legizgalmasabbnak?

MA: A szinkronizálás, az, hogy a hangomat kölcsönözhetem különböző színészeknek nagyon jó játék! Rájönni arra, hogy mennyiféle hang létezik az ember torkában, az külön izgalom, hogy csak a hangom által kell megformálni a karaktereket.

Milyen produkción dolgozik most?

MA: Most július 26-ra készülök, ezen van a fókusz. Rhoda Scott világhírű tehetség, óriási dolog lesz vele énekelni. Ezen a nyáron semmilyen színházi produkciót nem vállaltam, az ország különböző pontjain lesznek koncertjeim, és szeretnék sokat pihenni. Ősztől aztán újból a Madách Színházban és a Győri Nemzeti Színházban várom a kedves nézőket.

az operaház fantomja énekesnő Madách Színház mahó andrea musical rhoda scott

Még több
Arcok