Palvin Barbara szereti a matematikát

Szupermodell, Karl Lagerfeld, a Vogue és az Elle kedvence, a Victoria's Secret lolitája, a L'Oréal szépségnagykövete. A legkülönbözőbb karaktereket formálja meg a képeken, szende menyasszonytól fiús vadócon át a lehengerlő díváig, ám számára mindez csak játék. Amikor nincs show és nincs fotózás, nem akar másnak látszani, mint ami: egy kedves, normális, és meghatóan romlatlan tizennyolc éves lány.

Palvin Barbara szereti a matematikát
2012.09.25. 11:42

Melyik volt az a pont, amikor magad is rájöttél: nemzetközileg elismert, világszínvonalú modell lettél?

Azt gondolom, valamikor a 2010/11-es őszi-téli divathek után jött el ez a pillanat. Ez volt az első szezonom, mégis máris részese lehettem a Prada show-nak, számos más bemutató mellett, mint például a Louis Vuitton, a Loewe, a Miu-Miu és a Nina Ricci. Ezek után a legnagyobb divatmagazinoknak fotóztak, címlapra is.Az egyik legnagyobb lépésnek a Chanel-kampányt tartom, melyet továbbiak követtek (Calvin Klein Forbidden Euphoria parfüm, Tommy Hilfiger, Express Jeans, Cartier de Lune parfüm), majd beteljesült egy újabb álom: a L’Oréal szépségnagykövetévé választottak.

Mit jelent számodra ez a kinevezés?

Óriási megtiszteltetés, hogy olyan hírességek nyomdokaiba léphetek, mint Claudia Schiffer,  Jane Fonda és Coco Rocha, az pedig külön öröm számomra, hogy első magyar modellként lehetek szépségnagykövet.

Kik azok, akikkel a legjobban vártad a találkozást?

Emlékezetes pillanat volt Karl Lagerfelddel dolgoznom. Amikor az első alkalommal hívott meg a show-ra, és ruhapróbára mentem, öltözködés közben átnéztem a másik szobába, megpillantottam, és rögtön elsírtam magam a meghatottságtól. Egyik ámulatból a másikba estem. Terry Richardson felkérésének is nagyon örültem, és legutóbb annak, hogy megismerhettem Michael Bay-t, aki a filmjei mellett a Victoria’s Secret reklámvideóit is rendezi.

Kaméleon-természeted az egyik olyan jellemző, amit szeretnek benned a munkaadók szerte a világon. Mi az még, amiben jobb vagy, mint más szép modellek?

Én igazán nem tudom, az ügynökeimet kellene erről megkérdezni. Az biztos, hogy sok lány, attól kezdve, hogy megérkezik a munkára, folytonosan az “én vagyok A MODELL” attitűdöt sugározza, és úgy viselkedik, mintha szívességet tenne. Komolyabbnak és felnőttebnek mutatják magukat, mint amik. Én viszont mindig azzal megyek oda, hogy ők a kliensek, én dolgozom nekik, alázatos vagyok. Gyerekként, felszabadultan viselkedem, ami egy-egy hosszú nap végére mindenkire átragad.

Azt mondtad, hosszú távon is Magyarországon szeretnél élni. A családodon kívül mik azok a dolgok, amik miatt szeretsz itt lenni?

Igazából nehéz erre válaszolni, de hazaérkezni mindig nagy öröm számomra, olyan, mintha a levegő is más lenne itthon. Én külföldön mindig elmondom, hogy itt a legjobbak az ételek! De komolyan, fontos nekem Magyarország. Ez számomra a nyugalom szigete, az a vágyam, hogy itt ne kelljen munkával foglalkoznom, itt csak Barbi lehessek, most épp a 18 éves Barbi, aki épp leérettségizett.

Nyíltan, őszintén, szerelmesen mutattad be a barátodat,  Kristófot a nyilvánosságnak a tévén keresztül. Erős szálak  fűznek hozzá?

Sokan mondták, hogy különleges a kapcsolatunk, mert nagyon  fiatalok vagyunk, mégis tudunk áldozatokat hozni a másikért.  Három és fél éve barátok voltunk, amikor összejöttünk, és egyszer  sem csaltuk meg egymást. Ő egy tizennyolc éves fiú, lehetne úgy,  hogy élni akar, de meghozza azt az áldozatot, hogy esetenként  egy hónapot vár rám. Idősebb emberek is mesélik, hogy nem  bírják ki, ha ilyen sokat távol vannak egymástól, mi viszont – ha  sokszor keserves is – megoldjuk a nehézségeket. Nekem nagyon  fontos Kristóf, mert szeretem, és mert elég régóta ismerjük  egymást ahhoz, hogy tudjam, ő is önmagamért szeret.

Milyen veszélyek és kísértések leselkednek egy fiatal lányra  abban a párhuzamos univerzumban, amit jobb híján  divatvilágnak nevezünk?

Én biztonságban érzem magam. Egyrészt mert az ember jellemén  múlik, hogy mibe keveredik bele, másrészt mert az ügynökségem  vigyáz rám. Méhész Balázs és Baráti Vince, az ICON Model  Management vezetői tizenhárom éves korom óta ismernek, láttak f  felnőni, nagyon szoros, baráti viszony alakult ki közöttünk, sőt  olyan, mintha a testvéreim lennének. Nagyon szeretem őket,  tiszteljük egymást. És persze ott a családom, a szüleim és a  nővérem, akikre mindig számíthatok.

A modellmunkák mellett mivel foglalkoznál még szívesen?

Hat évig tanultam népdaléneklést, sorban nyertem a versenyeket,  most ezt felfüggesztettem egy időre, de folytatni szeretném. A csángó, moldovai népdalokat szeretem a legjobban. És, ahogy már sokszor mondtam, színésznő szívesen lennék. Nem szeretném feltétlenül iskolában tanulni a mesterséget, mert attól félek, hogy akkor ott leszek egy munkán, és majd rágörcsölök, hogyan is kell csinálni, pedig ösztönösen jól működik ez bennem. Mindezek után pedig még ott a matematika, amit mindig nagyon szerettem. A számokkal szívesen foglalkozom.

 

Az Elle magazin októberi számában Barbin kívül még 14 olyan magyart mutatunk be nektek, akik jó hírünket viszik a világban.

palvin barbara szupermodell

Még több
Arcok