Courtney Love karmát tisztít

Courtney Love olyan, mint a többi sztár, se nem jobb, se nem rosszabb. De annyiban mindenképpen más, hogy arról is nyíltan beszél, amiről a show-bizniszben hallgatni kell.

2011.07.26. 10:08

Courtney Love olyan, mint a többi sztár, se nem jobb, se nem rosszabb. De annyiban mindenképpen más, hogy arról is nyíltan beszél, amiről a show-bizniszben hallgatni kell.

Courtney Love a világ legellentmondásosabb szőke nője. Közel két évtizede áll reflektorfényben, a nagyközönség láthatta őt a pokol legmélyebb bugyraiból a csúcsra törni, majd újra visszazuhanni. Majd megint feltörni. És megint visszazuhanni. Amikor 1990-ben találkozott Kurt Cobainnel, mindkettőjük ígéretes karrier előtt állt – és drogfüggő volt. Két év múlva, amikor összeházasodtak, Love a világhírnév kapujába érkezett, a kritika az egekig magasztalta zenekarát, a Hole-t, őt pedig az alternatív rock királynőjének kiáltották ki. Nem sokkal később Golden Globe díjra jelölték a Larry Flint, a provokátor című filmben nyújtott alakításáért, majd önfejűsége miatt ahogy felkapta, ugyanúgy el is ejtette őt Hollywood. Volt már ünnepelt szexszimbólum, majd néhány rosszul kitalált plasztikai műtéttel tönkretette a külsejét. Soha semmit nem csinált csak azért, mert az jót tett volna a karrierjének. Olyan az élete, mint egy görög tragédia: mindent, amit szeretett és fontos volt neki, elvettek tőle, de ő mégsem halt meg a darab végén. Többrendbeli drogfüggőség, letartóztatások, börtönbüntetés, sorozatos gyámügyi eljárások, elvonókúrák és nyilvános megaláztatások után Love újra talpra tudott állni. Nem is olyan régen még kövér, pénztelen és kábult volt, most meg vékony, gazdag és józan. Mindörökre. Nincs többé se plasztikai műtét, se kábítószer. És Courtney helyre akarja hozni egyéb korábbi rosszcselekedeteit is. „Sofia Coppola 16. születésnapján, még 1987-ben elloptam a hálószobájából egy Chanel szájfényt. Azelőtt sosem volt a kezemben semmilyen Chanel sminktermék. Évekkel később egy Chanel szájfényt hagytam ott neki a The Mercer hotel recepcióján. Tudod miért? Azért, hogy megtisztítsam a karmámat. Ezért olyan fontos, hogy az ember ne csináljon magából áldozatot. Amikor kábítószereztem, gyengévé és kiszolgáltatottá tettem magam. Azóta buddhista lettem, és rendszeresen kántálom azokat a monoton énekeket. Történhet bármi az életemben, ezt semmiért sem hagyom ki. Kétórás késében vagyok? Teszek rá, folytatom a kántálást. Ha nem csinálom, akkor nagyon negatív, depressziós és undok leszek. Ezzel az énekléssel megmarad az energiám, ugyanaz a megzabolázhatatlan kancacsikó vagyok – de nem destruktív.” Courtney Love-ról még többet a Toxikus energia című interjúból tudhatunk meg az Elle augusztusi számában.

Még több
Arcok