Dua Lipa: Szép, más jövő

Napjaink egyik legnépszerűbb énekesnője új albuma, a Future Nostalgia apropóján „táncolva sírós” védjegyéről és a barátjával, Anwar Hadiddal karanténban töltött napjairól is mesélt.

2020.08.13. 13:16

(…)

Van valami eredendő szomorúság Lipa zenéjében, de az ütemeket mintha csak TikTokra találták volna ki. Nehéz ennél a kombinációnál elképzelni bármit, ami közelebb állna a kollektív, szinte folyamatos kognitív disszonancia állapotához, amiben vagyunk. Ez Lipa védjegye, amit ő „táncolva sírósnak” nevez. És a lemez nagy hatást váltott ki. Aznap, amikor beszéltünk, az albuma elérte az első helyet a brit toplistán. A Don’t Start Now már a Billboard Hot 100 második helyéig kúszott fel. Mawson, Lipa menedzsere nem lepődött meg az album sikerén, és biztos benne, hogy még évekig jól fog fogyni. „Nem kérdés, hogy a világjárvány korlátozta a lehetőségeinket – mondja. – De nagyon büszke voltam arra, ahogy a csapat alkalmazkodott a helyzethez.”

Lipa SNL-fellépését lemondták, de azért így is előadta a Don’t Start Now-t a The Late Late Show-ban, amihez ő, a zenekarának tagjai és a táncosai is mind a szobájukból jelentkeztek be, a Break My Heartot pedig egy green screen előtt énekelte el a The Tonight Show-nak. Az utóbbi különösen intimre sikerült: arról a felismerésről énekelt, hogy szerelmes lesz az ember, és egyből azon kezd el aggódni, hogy rossz vége lesz, érezni lehetett, hogy a barátja, akiről a dal is szól, éppen próbálja megnevettetni.

Abszolút semmi romantikus nincs egy járványban, de könnyű ezekben a napokban belefeledkezni abba, hogy elképzeljük, hogy társasozik esténként egyik kedvenc celebpárunk. Olyan ez, mint egy eszképista faág, amibe kapaszkodhatunk, egy látszólag soha véget nem érő szorongásciklonban. Ami Lipát és Hadidot illeti, ugyanazzal foglalták el magukat, mint bárki más: „Uramisten, annyi sorozatot megnéztem – Ozark, Tiger King, Aznap éjjel, A kívülálló, Servant. És rengeteg filmet is – mondja Lipa. – Szeretek listákat készíteni, és normális esetben azt írnám össze, milyen éttermekbe mennék el, és miket csinálnék a barátaimmal, míg most film- és sorozatlistákat írok.” Hadiddal nemrég polipot sütöttek, amit impulzusszerűen rendeltek egy „farmtól az asztalig” appban. „Csak a sima bevásárlást intéztük, halat meg ilyesmit, és feljött a polip – meséli. – Úgyhogy azt gondoltuk, próbáljunk ki valami mást. Muszáj szórakoztatóvá tenni az életet, különböző recepteket kitalálni, és kipróbálni dolgokat, amiket előtte még sosem.”

Mindez persze nem azt jelenti, hogy ne lettek volna nehezek az elmúlt hetek. „Természetesen Anwarnak nagyon hiányzik a családja, és remélhetőleg hamarosan meglátogathatjuk őket” – mondja. Nemrég a pár beszélgetései még arról szóltak, hogyan fognak tudni találkozni Lipa közelgő turnéja alatt, „de most, hogy kaptunk ennyi extra időt, próbáljuk belőle kihozni a legjobbat” – meséli.

(…)

 

 

A teljes cikket keresd az ELLE magazin 2020 szeptemberi számában!

ELLE szeptember

Anwar Hadid Dua Lipa énekesnő new world

Még több
Aktuális