Charlize Theron „sértőnek” érezte, hogy arra kérik Az olasz meló c. film forgatásán, hogy többet gyakoroljon, mint a férfi szereplőtársai

„Rendben srácok, játszani akartok. Legyen!”

2020.07.27. 17:42

Charlize Theron Hollywood egyik legmenőbb akciósztárja, aki olyan filmekben játszott főszerepet, mint a hihetetlen Mad Max: A harag útja, az Atomszőke vagy jelenleg is a Netflixen futó A halhatatlan gárda című film.

De a színésznő emlékszik arra is amikor 2003-ban Az olasz meló forgatásán arra kérték, hogy több vezetéstechnikai képzésen vegyen részt, mint a többiek és szerinte csak azért, mert ő nő.

A Comic-Con@Home online interjúban beszélt a „sértő” élményről és hogy akkor elhatározta, a karrierje során bebizonyítja, hogy a nők igen is képesek akciófilmet forgatni csak úgy, mint a férfiak.

Azt mondta: „Igen, Az olasz meló remek tapasztalat volt, abban az értelemben, hogy rájöttem, hogy még mindig rengeteg a tévhit a nők körül, ha erről a műfajról van szó, pedig a filmben az akciójelenet csak a kocsikról szólt.”

„Nagyon igazságtalan volt a folyamat. Én voltam az egyetlen nő a sok pasi között és élénken emlékszem, hogy megkaptam a menetrendet az előkészületekhez és nekem 6 héttel több vezetéstechnikai tréninget terveztek be, mint a srácoknak (Mark Wahlberg, Jason Statham és Edward Norton voltak a partnerei). Annyira sértő volt.”

„De ez volt az, ami annyira feldühített, hogy azt gondoltam ’ rendben srácok, játszani akartok? Legyen!’ És tettem arról, hogy minden pasinál jobban és gyorsabban vezessek.” A film legemlékezetesebb akciójelenete, amikor a szereplők Mini Cooper autókon száguldoznak a városban.

A színésznő hozzátette, hogy azért a helyzet összességében javul, ahogy ő és mások is bebizonyították.

„A jó hír most az, hogy megváltoztattuk a műfajt a nők számára. Remek bizonyíték van erre és nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a nézők szeretik ezeket a filmeket.” tette hozzá.

 

A halhatatlan gárda már elérhető a Netflix műsorán.

charlize theron movie The Italian Job The Old Guard women

Még több
Aktuális