Francia pite – variációk a nyár sütijéhez a tökéletes konyhai robotgép segítségével (X)

Évszázadok óta népszerű és hihetetlenül finom, ez a galette, a francia pite

2020.07.23. 12:17

A tökéletes nyári sütemények alapja a friss és édes gyümölcs, amit megtalálunk a piacok folyamatosan változó kínálatában. Az eper tavaszi érkezését követően most már itt a cseresznye, meggy, ribizli, málna, áfonya és a szeder, melyek amellett, hogy a süteményeknek könnyed, frissítő ízt kölcsönöznek, élettani és táplálkozási szempontból is nagyon előnyösek. A sok vitamin, ásványi anyag és antioxidáns jótékony hatással van a szervezetünkre. De hogy ne töltsünk a szükségesnél több időt a konyhában a strandolás vagy a megérdemelt pihenés helyett, fontos, hogy a sütemény ne csak finom legyen, de gyorsan el is készüljön.

Aki már egyszer is sütött valamilyen süteményt biztos gondolt már arra, milyen jó lenne egyszerűbben összeállítani a sütemény tésztáját. A megoldás a keverőtálas robotgép, mely egyrészről sok konyhai előkészítő folyamatot átvállal tőlünk, másrészről a segítségével bonyolultabb vagy nehezebben elkészíthető fogások készítésébe is belevághatunk. A Tefal Wizzo a legjobb választás – kompakt méretének köszönhetően a legkisebb konyhában is tökéletesen elfér, ugyanakkor határozott teljesítménye és változatos keverőlapátjai és feltétjei révén pedig számos konyhai feladatot levesz majd a vállunkról. A különböző dagasztási és keverési feladatokon túl turmixkehellyel is kombinálható, így összefogja a sütéshez szükséges legjellemzőbb konyhai műveleteket.

A Tefal kedvenc nyári süteménye, a gyümölcsös galette, mely a Tefal Wizzo-val pillanatok alatt elkészíthető. Az isteni francia sütemény, ropogósra sült omlós tésztája révén bármelyik nyári gyümölccsel tökéletes harmóniát alkot, most a friss meggyel és lágy, krémes mandulás töltelékkel készült változatot mutatjuk be.

A Tefal Wizzo robotgép egész Magyarországra kiterjedő, 2020. július végéig tartó promóciója révén ez az álomkészülék bárkinek az otthonába bekerülhet, aki 2020. május 16. és 2020. július 31. között 3 db Tefal kisgépet vásárol minimum 50.000 Ft értékben, majd a vásárlást igazoló bizonylatokat feltölti a https://promo.tefal.hu/ promóciós oldalra, ahol az akcióban részt vevő viszonteladókon felül minden feltétel megtalálható.

 

És akkor a recept a Tefal Wizzo segítségével:

Meggyes-mandulás galette

 

Hozzávalók:

A tésztához:

225 g liszt

150 g vaj

50 g porcukor

4-5 ek hideg víz

 

A meggy-töltelékhez:

400-500 g friss meggy

2-3 ek nádcukor

 

A mandulakrémhez:

35 g vaj

35 g nádcukor

0,5 felvert tojás

50 g mandulaliszt

+ maradék 0,5 felvert tojás és 1 ek nádcukor a galette lekenéséhez

A lisztet és a porcukrot beleszitáljuk a Tefal Wizzo robotgép keverőtáljába, majd hozzákockázzuk a hideg vajat és a krémkeverő lapáttal közepes fokozaton homok állagúra keverjük.

Ekkor több részletben hozzáadjuk a hideg vizet, majd amint a tészta labdává áll össze, a konyhapultra borítjuk, majd lapos korongot formázunk belőle és átlátszó fóliába csomagolva minimum 1-1,5 óráig a hűtőben dermesztjük.

Közben elkészítjük a tölteléket: a meggyet kimagozzuk, majd összekeverjük a nádcukorral és félretesszük.

A puha vajat a Tefal Wizzo keverőtáljában krémesre keverjük a nádcukorral, majd hozzáadjuk a felvert tojás felét (a másik felét félretesszük a tészta lekenéséhez) és végül a mandulalisztet. Az így elkészített mandulakrémet is félretesszük.

A galette tésztát a hűtési idő lejártával egy sodrófával lisztezett munkafelületen kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk (készíthetünk több kisebb galett-et is), a széleit viszonylag szabályosra vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

A tészta közepét megkenjük a mandulakrémmel, majd ráhalmozzuk a levétől kinyomkodott meggyet, végül ráhajtogatjuk a tészta széleit a töltelékre.

A tésztát megkenjük a maradék felvert tojással, megszórjuk nádcukorral, majd 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

Promóció

francia galette nyár robotgép sütemény Tefal Tefal Wizzo

Még több
Aktuális