Hírességek véleménye – a közösségi média káros hatása

Van, olyan híresség, aki minden nap posztol, van, aki tudatosan kerüli a közösségi médiát és most elmondják, hogy miért

2020.07.22. 12:20

A legtöbb híresség oda van a közösségi média felületekért, de még is van olyan A-listás sztár, akinek más a véleménye, tudatosan dönt úgy, hogy minden áron elkerüli, érthető módon. A folyamatos online kapcsolat rengeteg új szorongást hozhat magával, ami aztán odáig is vezethet, hogy sokan megszállottan és egészségtelen módon összehasonlítják magukat másokkal.  Ha furcsának is tűnik, hogy van olyan híresség, aki nem használja a közösségi média felületeket, és védi a magánéletét, véleményük segít megmagyarázni a döntésüket.

Hírességek, akik utálják a közösségi médiát:

 

Emma Stone

A színésznő mindig is jobban vigyázott a magánéletére, mint mások. 2018-ban azt mondta az ELLE U.S. magazinnak, hogy a közösségi média „nem lenne pozitív számára”.

 

Saorise Ronan

Egy korábbi interjúban azt mondta a színésznő, hogy volt egy rövid Twitter időszaka még 2009-ben, de azóta mindent elkerül „az önreklámozástól mindig nagyon kényelmetlenül érzem magam” és még hozzátette az online jelenlét kapcsán: „túl sok munka és túl sok stressz számomra”.

 

Mary-Kate and Ashley Olsen

A hírhedten privát életet folytató Mary-Kate és Ashley Olsen ha csak teheti, távol tartja magát a közösségi médiától. Egy interjúban Ashely azt mondta, hogy „a Twitter hatalmas szorongást okoz számomra”. A párosnak továbbra sincs elérhetősége, de van egy Instagram oldaluk a divat márkájuknak, a The Row-nak.

 

Jennifer Lawrence

A színésznőnek mindig is őszinte véleménye volt a közösségi médiáról. Egy BBC Radio 1 interjút követően is kitartott véleménye mellett, hogy „soha sem lesz Twitterem”. Később elmondta, hogy „nem vagyok túl jó a telefonokban és a technológiában, nem tudok lépést tartani az emailekkel, ezért az, hogy Twitterem legyen elképzelhetetlen számomra.” Bár idén még is csatlakozott a Twitter -hez, de csak, hogy felszólaljon a Black Lives Matter mozgalom mellett.

Adele

Az énekesnő pár éve őszintén elmondta, hogyan érinti őt személyesen a közösségi média. “Sokkal nehezebb elkerülni, mint a részese lenni. Azt hiszem, hogy a legtöbb ember azért használja inkább a közösségi médiát mert egyszerűbb, de én nem akarom. Kényelmetlenül érzem magam tőle.” Bár idén csatlakozott az Instagramhoz, alig van egy-két személyes bejegyzése.

Kristen Stewart

Miközben nincs semmilyen nyilvános elérhetősége, Kristen Stewartnak meg van a véleménye arról, hogy mások hogyan használják azokat. “Tudom, hogy nevetségesen hangzik és nyilvánvaló – mindenki ezt mondja, és úgy tűnik, mintha valaki idősebb mondaná, de csinálhatnánk sokkal menőbb dolgokat a közösségi oldalakon eltöltött idő helyett. Az egész időpocsékolás.”

Emily Blunt

Korábban Emily bevallotta, hogy “Olyan vagyok mint egy dinoszaurusz ezekkel a felületekkel…de amúgy sem passzol hozzám… alig tudok arra figyelni, hogy az sms üzenetekre válaszoljak.”

Mila Kunis

A közösségi média iránti ellenszenvét kifejezve a színésznő megjegyezte: “Egyáltalán nem hiszem, hogy az embereknek tudniuk kellene, hogy mikor megyek a mellékhelyiségbe. Miről írjak a Twitter üzenetben? ‘Hey, most átmentem egyik szobából a másikba’ Fogalmam sincs, hogy mit írnék az üzenetben.”

Jennifer Aniston

Egy People magazin interjúban a színésznő megosztotta aggodalmát arról, hogy szerinte milyen hatással van a közösségi média a fiatalokra. “A fiatalok nem beszélnek már egymással. Egy vermonti barátai családdal, a gyerekeikkel voltam együtt és a gyerekeknél nem volt sem iPhone sem iPad. Nagyon okos 9 és 12 éves gyerekek voltak. Amikor más gyerekeket látok, ahogy állandóan a telefonjukon lógnak, szomorú leszek.” Azóta a színésznő már csatlakozott az Instragramhoz.

Keira Knightley

Knightley elmesélte a The Jonathan Ross Show egyik műsorában, hogy egy rövid ideig volt Twitter fiókja. “Egyszer csatlakoztam a Twitterhez 12 órára mert próbáltam megérteni a srácokat, de teljesen kiborított az egész” majd folytatta “Nem posztoltam semmit és nem a saját nevemben jelentkeztem be, de aztán Chloë (Grace Moretz színésznő) el kezdett követni, majd hirtelen egyre többen és ilyen posztok jöttek, hogy ‘most teát iszom’ és ettől teljesen kiakadtam”

Tyra Banks

Tyra megosztotta határozott véleményét arról, hogy mennyire káros, hogy sokan kiretusálják a közösségi média felületeken megjelenő fotóikat. Aggodalmát megosztotta egy Instagram posztban is.

“Amikor azt mondják, hogy #nofilter tudod, hogy akkor is használnak filtert a fotóikon?”

 

Scarlett Johansson

A színésznő mindig is féltőn óvta a magánéletét. Ugyan a rajongók csalódottak, hogy nincs fent a közösségi oldalakon, Johansson másképp gondolja. Egy korábbi interjúban elmondta, hogy “Mindig meglepődöm, hogy bizonyos színészeknek van Twitter fiókja. Gondolom úgy használják, ahogy nekik jó, de én jobban szeretem, ha minél kevesebben foglalkoznak a magánéletemmel. Ha ezt így tudnám tartani, boldog lennék.”

Julia Roberts

A színésznő korábban úgy nyilatkozott a közösségi médiáról, hogy “Olyan mint a cukorka: finomnak és csábítónak tűnik és nem tudsz neki ellenállni, aztán csak a ragacsos ujjad marad és csak egy pillanatig tartott az egész.”

Azért neki is van most már Instagram oldala.

Drew Barrymore

Bár a színésznőnek van Instagram oldala azért megjegyezte egy interjúban, hogy “Nem szeretem a világnak ezt a kényszeres, azonnali, sok információs, a magánéletet nélkülöző, különc helyzetét.”

George és Amal Clooney

Nem valószínű, hogy egy nemzetközi és emberi jogokkal foglalkozó ügyvédnek, mint Amal Clooney van ideje a közösségi médiára. De sose beszélt arról, hogy nem használná, ugyanakkor férje George Clooney említette, hogy ő inkább távol tartja magát az egész online jelenléttől, nehogy valami “hülyeséget mondjon”.

Kate Winslet

Winslet továbbra is tartja magát ahhoz a határozott véleményéhez, hogy ellenzi a közösségi médiát. Egy The Sunday Times interjúban azt mondta: “Hatalmas hatással van a fiatal nők önbizalmára, mert semmi mást nem csinálnak csak megalkotják magukat azért, hogy másoknak tetszenek. És ennek mi a következménye? Étkezési rendellenesség. Ettől iszonyúan dühös leszek.  Ezért nálunk semmilyen közösségi média nincs otthon.”

celebrities hollywood közösségi média social media színésznő

Még több
Aktuális