RESPECT – Aretha Franklin

A legendás Aretha Franklin életéről szóló filmben Jennifer Hudson alakítja az énekesnőt

2020.06.29. 18:13

 

Az Aretha Franklin életéről szóló Respect című életrajzi filmhez vasárnap mutatták be az előzetest, melyben Jennifer Hudson csillámló arany ruhában énekli Franklin ikonikus dalát a Respect című számot, miközben a szó az énekesnő mögött hatalmas betűkkel van megvilágítva.

A film, melyet év végén december 25-én mutatnak be néhány moziban, 2021. január 15-én lesz mindenki számára látható. A filmet eredetileg augusztusban mutatták volna be, de a járvány miatt elhalasztották a bemutatót. Az életrajzi film egészen Aretha Franklin gyerekkorától követi végig az életét, amikor kislányként édesapja templomában énekelt majd később, ahogy felnőttként igazi sztár lesz. A filmben melyet, Liesl Tommy rendezett, olyan híres színészek is szerepelnek, mint Forest Whitaker, Marlon Wayans, Tate Donovan és Mary J. Blige.

Amikor februárban befejezték a forgatást Hudson elárulta, hogy a Soul Királynője személyesen kérte meg, hogy játssza el őt, a róla készülő filmben.

„Hivatalosan is végeztük, kész van a film!” @respectmovie írta. „Túlságosan elborítanak most az érzelmek, hogy erről beszéljek, de nincsenek szavak, melyek kifejeznék, hogy mennyire hálás vagyok, amiért Aretha személyesen engem választott ki és így egy újabb álmom vált valóra! Megtiszteltetés volt, hogy tiszteleghetek a Királynő kívánsága előtt! A Soul Királynője, az egyetlen!” #ArethaFranklin #respectMovie @liesltommy

Franklin hasnyálmirigyrákban halt meg 2018-ban, 76 évesen. 18 Grammy-díjat nyert, és 44 jelölést kapott. Megkapta a neves Kennedy Center Honor elismerést is 1994-ben majd visszatért oda, egy utolsó lenyűgöző fellépésre 2015-ben, ahol Michelle és Barack Obama is jelen volt.

 

Hudson pedig a 40. BET díjátadón lépett fel és énekelte el a “Young, Gifted, & Black” című dalt.

 

Azt még nem lehet tudni, hogy a magyar mozikban mikor mutatják be a filmet.

Aretha Franklin film jennifer hudson soul zene

Még több
Aktuális