Naomi Osaka lett a világ legjobban kereső sportolónője

A 22 éves teniszcsillag a fizetési listán is maga mögé utasította Serena Williamst.

Naomi Osaka lett a világ legjobban kereső sportolónője
2020.05.27. 11:14

Naomi Osaka lett a világ legjobban kereső sportolója, tette közzé a Forbes. A 22 éves teniszező 37,4 millió dollárt ütögetett össze tavaly, 1,4 millióval többet, mint a korábbi világelső Serena Williams.

A tenisz hagyományosan a legjobban fizető sportág a nőknél, hiszen 1990 óta csak teniszezők álltak a legjobban fizetett női sportolók listájának élén. Osaka előtt négy évig Serena Williams, előtte öt évig pedig Maria Sharapova voltak a legjobban kereső sportolónők.

A férfiak dominanciája ma is döbbenetes a legjobban kereső sportolók között. Osaka csupán a 29. helyen áll az abszolút listán, míg Williams a 33. A mostani ráadásul az első alkalom, hogy két nő is bekerült a százas listába, korábban szinte kizárólag férfiak uralták ezt a terepet.

Osaka és Williams számos alkalommal játszott már egymás ellen, míg azonban az amerikai teniszező élete jól ismert, Osakáról viszonylag keveset tudni. Naomi Japánban született és hároméves volt, amikor elköltöztek az Egyesült Államokba. Édesapja haiti-amerikai, édesanyja japán származású, idősebb nővére, Mari pedig szintén teniszezett. Naomi 2014-ben, egy hónappal a 16. születésnapja előtt lett profi játékos, 2016-ban került be először a WTA top 40-es listájába és 2018 márciusában nyerte meg első címét. Az ezt követő 12 hónapban ő lett az első japán, aki Slam-et nyert és az első ázsiai teniszező, akit világelsőként jegyeztek. Még csak húszéves volt, amikor megnyerte első Openjét, megvan benne a cool-faktor és egy lebilincselően érdekes személyiség – minden adott ahhoz, hogy a tenisz állócsillaga legyen.

naomi osaka Serena Williams sport tenisz

Még több
Aktuális