Történelmi címlappal jelenik meg a Nők Lapja

A 70 éves magazin legújabb lapszámának címlapjáról Nagy Zsuzsi ápoló mosolyog az olvasókra, aki történetén keresztül az egészségügyi dolgozók kemény mindennapjaiba enged betekintést.

2020.05.19. 14:51

A kultikus magazin legújabb lapszáma történelmi jelentőségű, hiszen az utóbbi 20 év számos kedvelt híressége után most egy ápolónő került a címlapra. Míg az egykori civil modellek – név nélkül – egy-egy népréteg képviselőit testesítették meg, Nagy Zsuzsi saját történetén keresztül oszt meg intim részleteket az egészségügyi dolgozók mindennapjaiból. A fiatal ápoló szerint a gonosz vírus furcsa jótette, hogy más megvilágításba helyezte a munkájukat, ezért veri fel a karanténvárosok csendjét az értük szóló taps és dal. Mint mondja, a legnehezebb a bizonytalanság. „Nem tudjuk, meddig tart, nincsenek rutinok, tíz beteg jól reagál valamire, kettő pedig nem. Küzdünk minden betegért, de közben az ismeretlennel harcolunk, mert még nincs arca az ellenségnek. Magunkra is nagyon kell vigyáznunk, hogy holnap megint dolgozhassunk” – meséli az ápoló V. Kulcsár Ildikó interjújában.

„Ahogy az egész ország, úgy a Nők Lapja szerkesztősége is hálás minden orvosnak, ápolónak, segítőnek, aki hősiesen helytáll a jelenlegi helyzetben. Ezzel a rendhagyó címlappal szeretnénk kifejezni elismerésünket az óriási erőfeszítésért, áldozatért és személyes kockázatvállalásért: humánus, odaadó munkájuk miatt a saját épségüket kockáztatva néznek farkasszemet a koronavírussal– árulta el Vékási Andrea, a Nők Lapja főszerkesztője, a Nők Lapja márka portfólióigazgatója.

A Nők Lapja legújabb lapszáma már elérhető a standokon. A különleges címlap alkalmából az olvasók is kérdezhetnek: május 21-én, csütörtökön 14 órakor Nagy Zsuzsanna ápolónő élőben válaszol a Nők Lapja Facebook-oldalán.

central médiacsoport nőklapja

Még több
Aktuális