A legjobb romantikus filmek, hogy szerelmes hangulatba kerüljünk

Julia Roberts inspirálta válogatás – egy híján 20 film

2020.04.17. 18:17

A romantikus filmlista összeállítása közben rájöttem, hogy olyan sok filmet lehetne kiválasztani, hogy mire a végére érnénk a filmajánlóknak, nem is emlékeznénk az elejére. Így most első körben 19 filmet ajánlunk, nem csak hétvégére. Nem hiszem, hogy van köztük olyan film, amit ne láttunk volna legalább egyszer (tízszer?), így a hosszú ajánló írása ezúttal felesleges. Én már tudom, mit nézek hétvégén és bízom benne, hogy te is megtalálod örök kedvencedet a listában!

 

Sztárom a párom

„Csak egy lány vagyok, aki itt áll egy fiú előtt, és arra kéri, szeresse őt.” az egyik legromantikusabb mondat a filmtörténelemben.

 

Harry és Sally

Régi film, de nagyon jó. Meg Ryan és Billy Crystal a két legjobb barát, Harry és Sally. Plusz, a filmben láthatjuk, az egyik legjobb jelentek egyikét, ahol elhangzik a mondat: „Azt kérem, amit ő evett.”

 

Mindenütt nő

Melanie (Reese Witherspoon) New Yorkban újrakezdte az életét, de most vissza kell térnie az alabamai szülővárosába, hogy elváljon a férjétől, hét év különélés után…

 

Csillag születik

Hatalmas érdeklődés követte a filmet mikor 2018-ban moziba került. Mindenki Lady Gaga és Bradley Cooper közötti erőteljes vonzalomról és a közös éneklésükről beszélt.

 

Álljon meg a nászmenet!

Julia Roberts egyik legjobb romantikus vígjátéka. De ne felejtkezzünk meg Rupert Everett fantasztikus előadásáról se, az egyik legmeghatározóbb jelenetben, amikor elénekli a ‘Say A Little Prayer’ dalt.

 

A nyughatatlan

A Johnny Cash életéről szóló filmben, a főszerepben a fantasztikus Joaquin Phoenix. A szerelmét June Cartert a lenyűgöző Reese Witherspoon alakítja.

 

Ilyenek voltunk

Barbara Streisand és Robert Redford csodálatos alakítás az 1973-as filmben. A két legenda közötti vonzalom lenyűgöző, és olyan ikonikus mondatok szerepelnek a filmben, mint: „Bájos a barátnőd Hubbell”

 

Angyalok városa

Egy angyal szerelmes lesz egy földi halandóba. A sebész Maggie (Meg Ryan) olyan férfihoz vonzódik, aki nem is létezhetne. A szerelem mindent legyőz?

 

Ízek, imák, szerelmek

A történet legalább annyira szól saját magunk szeretetéről, mint a romantikus szerelemről. De Julia Roberts és Javier Bardem szerelmi története azért különleges helyet foglal el a szívünkben.

 

Ház a tónál

Egy tóparti ház, hosszú levelezések és egy szinte kivitelezhetetlen találkozás. Sandra Bullock és Keanu Reeves megpróbálják a lehetetlent.

 

500 nap nyár

A film szívmelengető és szívszorító egyben. A felhőtlen boldogságtól a szakításig.  Mi történhet egy olyan kapcsolatban ahol a lány nem hisz az igaz szerelemben? Hihetetlen, hogy a film tavaly volt 10 éves.

 

Napos oldal

Pat találkozik a titokzatos Tiffanyval, mindketten szeretnék rendbe hozni az életüket. Bradley Cooper és Jennifer Lawrence is hisznek a „jelekben”.

 

Túl a barátságon

Megindító színészi alakításokkal (Heath Ledger, Jake Gyllenhaal, Michelle Williams, Anne Hathaway) nem csoda, hogy a kritikusok és a közönség is szerette a filmet.

 

Micsoda nő

Ez a hihetetlen történet Julia Roberts és Richard Gere között igazi romantikus klasszikus most már, amit újra és újra meg tudunk nézni.

 

Titanic

Ha a legjobb filmzenéről van szó… a szerelem Jack és Rose között továbbra is kiállja az idők próbáját (és az a vita is, hogy vajon mindketten felfértek volna arra az ajtóra?).

 

Dirty Dancing

‘Now I’ve…. had the time of my life’…

 

Négy esküvő és egy temetés

Lehetne valami ennél romantikusabb, mint négy esküvő (leszámítva azt az egy temetést)?  Hogy Hugh Grant kivel lesz boldog még mindig vitatott, még is ez a 90-es évek egyik legmeghatározóbb romantikus filmje.

 

Ha a Beale utca mesélni tudna

Az Oscar-díj nyertes film egy nő története, aki barátja ártatlanságáért küzd, és hogy bebizonyítsa, hogy nem követte el azt, amivel vádolják, miközben első gyermeküket várja.

 

Jane Eyre

Jane Thornfieldbe szegődik nevelőnőnek, hogy a kastély mindig távol levő urának, Rochesternek (Michael Fassbender) a törvénytelen leányát, Adele-t tanítsa. A ház tele van titkokkal…

 

Folytatjuk…

filmek julia roberts mozi romantika romantikus filmek

Még több
Aktuális