14 híres nő, akik legyőzték a nehézségeket és sikeresek lettek

A nehéz idők felett győzedelmeskedhetünk.

2020.04.03. 12:39

Ezek a befolyásos nők túléltek nagyon nehéz időket: munkahely elvesztése, elutasítás és depresszió, hogy mindezek után komoly sikereket érjenek el.

Amikor úgy tűnik körülöttünk minden ellenőrizhetetlen és zavaros, nagyon könnyen érezhetjük magunkat legyőzöttnek, aggodalmasnak és azt gondoljuk, hogy sosem lesz ennek vége. Most, hogy a jelenlegi globális Covid-19 járvány folyamatosan szerepel a hírműsorokban, és nem beszélve a munkahelyi és a társasági életünket érintő változásokról nem meglepő, hogy úgy érezzük folyamatos stresszben élünk.

De a nehéz idők felett győzedelmeskedhetünk.

Ebben a különös és rémisztő koronavírusos időszakban mindenkinek szüksége van egy kis emlékeztetőre, hogy a dolgok jobbra fordulhatnak és jobbra is fognak fordulni. A következő kiemelkedő nők kemény időszakokon mentek keresztül, hogy végül komoly sikereket érjenek el.

Mert végső soron ennek az egésznek egyszer vége lesz és erősebbek leszünk utána.

 

1. Sheryl Sandberg

Ha bárki tudja milyen leküzdeni a nehézségeket az aktivista és Facebook COO Sheryl Sandberg. Egészen az iparág csúcsáig jutott (miközben nőknek segített előrejutni az üzleti életben) de sajnos 2015-ben váratlanul elveszítette a férjét. Igazi Sandberg stílusban írt az író a férje elvesztéséről második könyvében: B terv – Hogyan küzdjünk meg a válsághelyzetekkel és találjunk örömöt az életben?, ami egyben egy útmutató, hogy hogyan győzzük le a nehézségeket.

 „Megtanultam, hogy az ürességgel és bármilyen kihívással szemben választhatjuk az örömöt és hogy mi a fontos az életben.”

2. Nora Ephron

Amikor kétségeink vannak, szeretünk a legendás feminista, író és forgatókönyvíróhoz Nora Ephronhoz fordulni támogató szavakért, hogy átvészeljük a nehézségeket. Ebben a nagyrészt férfiak által uralt színház- és mozivilágban Ephron megváltoztatta a filmben a női narratíva és a női szerepek szabályát. És az ő hozzáállása a balszerencséhez is igazán frissítő.

„Az édesanyám azt akarta, hogy megértsük az életünk tragédiája egy nap tragédia, de másnap már lehet, hogy vígjáték.”

3. Nicole Kidman

Megbocsájtható, ha azt gondoljuk, hogy Nicole Kidman hollywoodi sztárnak varázslatos élete van, de az ausztrál színésznő nehéz időkön ment keresztül, amikor meddőségi problémákkal küzdött. Sajnos ez még mindig tabu téma, amiről nehéz nyíltan beszélni, de Kidman őszintén mesélt a gyerekvállalás küzdelmeiről. Sosem adta fel, Kidman két gyereket adoptált, lánya Faith béranyától született, 2008-ban pedig sikeresen életet adott lányának Sundaynak.

 „Volt méhen kívüli terhességem, voltak vetéléseim, részt vettem több termékenységi kezelésen, mindent megtettem, amit csak lehet, hogy gyerekem legyen. Amikor terhes lettem a lányommal, azt kérdeztem, hogy: micsoda? Olyan kicsi volt az esélye. Ez egy igazi csoda az életemben.”

4.Oprah Winfrey

A talk show házigazdát és üzletasszonyt nyilvánosan rúgták ki első állásából a Baltimore tévétől, ahol bemondóként dolgozott, mert túlságosan érzelmes volt. Winfrey ezután felépített egy média birodalmat és az egyik legelismertebb televíziós szakértő lett. Oh, és körülbelül 2,9 milliárd dollár értékű vagyona van a Forbes magazin szerint.

Nem rossz egy érzelmes bemondótól.

5. J.K. Rowling

A szerző elvált, egyedülálló anya volt, aki segélyen élt Edinburghban, amikor elkezdte írni az első Harry Potter regényt a vonaton, amikor Manchesterből utazott a londoni King’s Cross állomásra 1990-ben. Egyszer úgy jellemezte magát a The New Yorker magazinnak, hogy “olyan szegény voltam amennyire csak a modern Nagy-Britanniában lehet anélkül, hogy hajléktalan lettem volna” közben klinikai depressziót és öngyilkosságra való hajlamot is diagnosztizáltak nála.

Ha Rowlings útja a sikerhez és a bátorsága nem inspiráló, akkor semmi sem az.

6. Lucille Ball

Az amerikai színésznő és komikus arról volt híres, hogy ő a B-filmek királynője, mivel karrierje kezdetén sorozatosan rossz filmekben játszott. Természetesen ez a nagy siker előtt volt, mielőtt ő és a férje Desi Arnaz egy olyan kis sitcom-ban kezdtek el játszani, mint az I love Lucy.

7. Lady Gaga

Miután aláírta az első lemezszerződését az Island Def Jam céggel 866 000 dollárért, három hónappal később ki is rúgták, amikor L.A. Reid producer lejátszotta az albumot egy megbeszélésen és a The New Yorker magazin szerint egy vágó mozdulatot tett a nyaka előtt. Hugh Fielder Lady Gagáról szóló életrajzi könyvében (Lady Gaga: A Monster Romance) azt írja, hogy szerződés megszüntetését követően „mikor elmesélte nekem a történteket annyira sírt, hogy beszélni sem tudott.”

Fogadjunk, hogy L.A. Reid sajnálja a történteket.

8. Katy Perry

A Firework énekesnőjét nem egy, hanem három lemezkiadó utasította el, mielőtt szerződést írt volna alá az újjáalakult Capitol Music Group céggel 2006-ban, hét évvel azután, hogy otthagyta a gimnáziumot, hogy énekesnő legyen.

A Capitolnál volt az, ahol megírta a ‘I Kissed a Girl’ számot, a többi pedig már történelem.

9. Louisa May Alcott

A díjnyertes Kisasszonyok regényével lett híres, de az út a sikerig nem volt könnyű. Mielőtt sikeres lett az 1860-as években tanárként, varrónőként, nevelőnőként és szolgálóként is dolgozott, hogy meg tudjon élni. Ezekből a tapasztalatokból merített ihletet, hogy még kreatívabb legyen az írása és ez által az érzelmeit is kit tudta fejezni.

10. Anna Wintour

Lehet, hogy most az US Vouge főszerkesztője, de nem olyan rég volt, hogy Wintourt kirúgták, mint újságíró. 1975-ben a Harper’s Bazaar rúgta ki kilenc hónap után. 13 évvel később már a Vouge főszerkesztője. Egy interjúban Alistair Campbell könyvéhez  (Winners: And How They Succeed) Wintour azt mondta:

„Mindenkit ki kellene rúgni legalább egyszer a karrierje során, mert a tökéletesség nem létezik.”

Megjegyeztük, Anna.

 

11. Beyoncé

Lehet, hogy napjainkban ő a pop zene királynője, de annak idején a 12 éves Beyoncé és az ő Girls Tyme zenekarának tagjai (az első együttese) veszítettek egy tehetségkutató, a Star Search nevű versenyen egy rock banda ellen.

12. Madonna

Madonna a nőket, a nők korát érintő előítéletekkel kapcsolatos szókimondó nézeteiről híres és arról, hogy ő a 80-as évek pop ikonja, akik mindig is lenni akartunk. Az énekesnő miután otthagyta a főiskolát egy Dunkin’ Donuts étteremben dolgozott a Time Squaren mielőtt elindult a siker és a ragyogás útján. Sajnos az első nap kirúgták, amikor lekvárt öntött egy vendégre.

2013-ban a Forbes magazin a legjobban kereső hírességnek választotta abban az évben, ezért úgy gondoljuk, hogy jól van.

13. Stephanie Meyer

Mielőtt az írónő bestseller könyvsorozata, az Alkonyat kirobbanó siker lett, 15 irodalmi ügynökségnek elküldött levéléből 14 elutasítást kapott vissza. Szerencséjére Meyernek egy kiadó észrevette a tehetségét, ami azt eredményezte, hogy a négy részes könyve első kötetét több mint 100 millió példányban nyomtatták ki, lefordították 37 nyelvre és hatalmas filmsikert forgattak a sorozatból.

14. Arianna Huffington

A görög-amerikai írónő második könyvét 36 kiadó utasította el. Na, ez biztos fájhatott.

Most, 13 könyvvel és a The Huffington Post társalapító és korábbi főszerkesztő hírnevével a háta mögött, az üzletasszony egyszer elismerte a CNN csatornának: „Gyakran felismerhetjük, hogy vannak olyan projektek, melyek maguktól nem lettek volna sikeresek, de más sikerek ebből építkeznek.”

Nicole Kidman oprah winfrey success women

Még több
Aktuális