Intelligens bevásárlólista karantén idejére

A megfelelő beruházás az élelmiszerboltban megment minket

Intelligens bevásárlólista karantén idejére
2020.03.30. 17:51

Olaszországban a SuperMercado24 platformja arról számol be, hogy a korábbi rendelések megduplázódását tapasztalják az utóbbi időben. A legkeresettebb áruk: a gyümölcsök, zöldségek, tészták, tonhal és húskonzerv, tejpor, fertőtlenítők, szappan és alkohol. A Pinterest legutóbbi kutatása szerint 600%-kal nőtt meg a keresés erre: „egészséges ételek otthon”. A felhasználók próbálnak abból főzni, ami az éléskamrában, vagy a konyhaszekrényben megtalálható. A kérdés tehát: hogyan tudunk kiegyensúlyozottan, egészségesen és táplálóan étkezni olyan alapanyagokból, melyek sokáig megőrzik a minőségüket?

Először is, gondosan állítsuk össze a bevásárlólistát, úgy, hogy előre megtervezzük a heti menüt. Mondjunk igent a szénhidrátokra, gluténnal vagy anélkül, amelyek a tésztában, kenyérben, krumpliban és gabonafélékben található. Kelleni fog nekünk állati vagy növényi eredetű protein, így zöldségek (borsó, csicseriborsó, bab), hal, tojás, sovány hús és tejtermékek. Zöldségből és gyümölcsből lehetőleg idényszerűen válasszunk. Vegyünk szárított gyümölcsöket, mert jó sok gyümölcscukrot és rostot tartalmaznak. Vegyünk még sokféle fűszert és olyan extrákat is, mint az étcsokoládé, mely a szív-és érrendszer barátja, és még jó kedvre is derít, ezen kívül a méz, mely tartalmas és tökéletes édesítőszer ételekhez, italokhoz is. Nagyon hasznos, ha van fagyasztott zöldség és hal is a fagyasztóban.

Mi az, amit inkább ne fogyasszunk?

Ez sokszor inkább mennyiség kérdése, egyes ételeket azonban mindenképp kerüljünk. Ilyenek a margarinok, kekszek, csipszek, és egyáltalán, minden junk food, mert ezek negatívan hatnak az erekre. A cukros üdítők: rosszabbodhat tőle az esetleges cukorbetegség, hízlal, nem tesz jót a szívnek. A feldolgozott hús sem jó ötlet, mint a virsli, szalámi, stb. Alapszabály: figyeljünk oda, hogy ne együnk érzelmi okokból, vagy unalomból. Csakis azért együnk, mert éhesek vagyunk!

A mi alap bevásárlólistánk:

Kenyér

Tej

Vaj

Kávé

Méz

Liszt

Tojás

Szezonális gyümölcs, zöldség

75% étcsokoládé

Só, bors, egyéb fűszerek

Olivaolaj

Diákcsemege

Tészta

Tonhalfilé

Paradicsompüré

Sajt

Mandula

Vörösbab konzerv

Csirkemellfilé

Fotó: nrd, Unsplash

bevásárlás koronavírus

Még több
Aktuális