16 könyv, amit el kell olvasni, mielőtt idén film vagy sorozat lesz belőle

Nincs most ennél jobb kikapcsolódás, mint kiválasztani egy könyvet és olvasni.

2020.03.30. 18:16

Egy könyv filmes vagy tévés adaptációja legalább olyan régi műfaj, mint maga a filmkészítés. Ez azért van így, mert működik. 1. szerezd meg a legfrissebb bestseller jogait; 2. válaszd ki a legmenőbb filmcsillagot – Timothée Chalamet, ideális esetben – a kulcsszerepre; 3. csavarj a forgatókönyvön egy picit a történetmesélés céljából; 4. ismételd meg ugyan ezt.

A népszerű könyveknek nagy a rajongó tábora. A siker még édesebb, amikor kedvenc szereplőinket láthatjuk életre kelni a filmvászon. De ahhoz, hogy élvezzük ezt a pillanatot, először el kell olvasnunk a könyvet. Az ELLE kiválasztotta a legjobb könyveket, melyek adaptációját várhatóan idén a filmvásznon vagy a tévében láthatjuk viszont. De ha Hollywood elrontja a kedvenc könyvünket, az nem a mi hibának lesz. Mi tudjuk, hogy a könyv az jobb volt.

 

 

1. Kis tüzek mindenütt (Hulu)

Celeste Ng nagysikerű regénye az anyaságról, faji kérdésekről, súlyos titkokról és társadalmi problémákról szól. A nyolc részes sorozat két főszereplője Reese Witherspoon és Kerry Washington.

 

 

 

2. A kívülálló (HBO)

Nem lenne egy könyvadaptációs lista sem teljes, ha nem lenne rajta Stephen King egy vagy több regénye. Az író könyveinek körülbelül 99 százalékát már filmre vitték vagy sorozatot készítettek belőle. Ez a mostani egy borzalmas történet egy férfiról, akit azzal vádolnak, hogy meggyilkolt egy gyereket – a bizonyítékok pedig az mutatják, hogy valójában egyszerre volt két helyen.

 

 

3. Jacob védelmében (Apple TV+)

Az Apple TV+ sorozata William Landay 2012-es bestseller regénye alapján készült. Jacob védelmében az elképzelhetetlenről szól: egy kamasz fiút gyilkossággal vádolnak. Chris Evans és Michelle Dockery a sorozatban a 14 éves Jacob szüleit játsszák, és Evansnek, aki helyettes kerületi ügyész, döntenie kell, hogy megvédi-e a fiát vagy nem.

 

 

4. Tudhattad volna (HBO)

Jean Hanff Korelitz pszichológiai krimijéből készült sorozat Grace Fraser (Nicole Kidman) terapeutáról szól, akinek éppen most jelenik meg az első könyve, mely arról szól, hogy a nőknek bízniuk kell az ösztöneikben, amikor a férfiakról van szó. Amikor a nőnek eltűnik a férje és tökéletes élet összeomlik, rájön, hogy nem hallgatott a saját tanácsára.

 

 

5. Nő az ablakban

Itt egy újabb pszichológiai krimi. Ebben a történetben Amy Adams egy agorafóbiás pszichológusnő, Anna Fox, aki azt hiszi, hogy tanúja volt egy bűnténynek a szomszédja lakásában, amit az ablakból látott.

 

 

6. Normális emberek (Hulu)

Ha még nem olvasta Sally Rooney fájóan gyönyörű, világhírű regényét, akkor miről is beszélünk? Most azonnal el kell olvasni. A történet két ír fiatal Connell és Marianne szerelméről szól. A sorozat nyolc részes.

 

 

7Halál a Níluson

Agatha Christie örökké. Ez a film a 2017-es Gyilkosság az Orient Expresszen film folytatása, abban az értelemben, hogy ebben a filmben is Kenneth Branagh játssza Hercule Poirot detektívet és csatlakozik hozzá Gal Gadot, Letitia Wright, Armie Hammer és Annette Bening. A film Egyiptomban játszódik, ahol egy szerelmi történet nagyon rosszra fordul.

 

 

8. Dűne

Frank Herbert epikus sci-fi története újra a filmvásznon látható – ezúttal Timothee Chalamet, Oscar Isaac, és Zendaya főszereplésével.

 

 

9. A kapitány küldetése

Mi lehetne felemelőbb, mint egy Tom Hanks filmpremier karácsony napján? Ez a film Paulette Jiles könyvének adaptációja. A történet a 19. században, az amerikai polgárháború után játszódik és Jefferson Kyle Kidd kapitányról szól, akinek el kell kísérnie egy fiatal árva lányt, a tízéves Johannát, a rokonaihoz Texasba.

 

 

10. A szerelem kémiája (Amazon)

A film a 2016-os romantikus könyv adaptációja. Grace (Lili Reinhart) egy új középiskolába kerül, ahol találkozik az iskolaújságnál Henryvel – innen már kitalálhatjuk, hogy mi fog történni, de ez még sem egy átlagos szerelmi történet.

 

 

11. Mindig az ördöggel (Netflix)

Tom Holland, a pókember kosztüm nélkül, az amerikai délen landol az 1960-as években, Donald Ray Pollock Mindig az ördöggel c. regényadaptációjában. Végig követhetjük a szereplőket, ahogy a halál, az erőszak és a hit hálójában összefonódnak ebben a sötét hangvételű amerikai történetben.

 

 

12. Azon agyalok, hogy ennek véget vetek (Netflix)

Brie Larson, szintén a szuperhős ruha nélkül, Jesse Plemons mellett a főszereplője ennek a pszicho thrillernek, mely egy fiatal nőről és a barátjáról szól, akik autóval a lány szüleihez indulnak. A címből mindenki kitalálhatja, hogy a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy azt tervezték.

 

 

13. Végítélet (CBS All Access)

Egy újabb Stephen King! A Végítélet egy poszt-apokaliptikus horror fantasy, ami egy pestis által elpusztított világban játszódik, ahol az emberiség csak egy kis csoportja élte túl a kórt. A film szereplői: James Marsden, Amber Heard, Whoopi Goldberg és Jovan Adepo.

 

 

14. Az utolsó szerelmes levél (Netflix)

A romantikus film Jojo Moyes bestseller regényéből készül. Egy fiatal újságírónőről szól, aki talál egy szerelmes levelet az 1960-as évekből. Megpróbálja megtalálni a szerelmeseket és közben a saját életében is válaszokat keres.

 

 

15. Tizenegyes állomás (HBO Max)

Emily St. John Mandel lélegzetelállító története egy kicsit közelinek tűnhet: egy járvány után a világ lakossága megtizedelődik, vándortársulat színészei megígérik egymásnak, hogy a művészetet életben tartják ebben az új valóságban is. Mackenzie Davis és Himesh Patel szerepel majd a filmben.

 

 

16. Kilenc idegen (Hulu)

Nem vagyunk biztosak benne, hogy hallottak-e a Hatalmas kis hazugságok sorozatról, de egész jó visszhangja volt. Ha jól tudjuk az ausztrál Liane Moriarty regényéből készült. Na mindegy, írt egy másik könyvet is, Kilenc idegen címmel, mely egy gyógyüdülőben játszódik, és Nicole Kidman ebben is játszani fog, hmm talán megéri megnézni??

amazon film hbo hulu könyv netflix sorozat

Még több
Aktuális