7 alkalmazás, amivel érdemes frissíteni a telefonodat

Fontos alkalmazások az HBO GÓ-n és a Netpincéren túl.

7 alkalmazás, amivel érdemes frissíteni a telefonodat
2020.03.24. 14:01

Az emberek többsége nem böngészi rendszeresen, milyen friss alkalmazásokat lehet letölteni telefonjára. A jelenlegi helyzetben viszont érdemes lehet szétnézni az App Store-ban, vagy a Google Play-ben, hiszen rengeteg hasznos alkalmazást találunk itt, amik mind azt támogatják, hogy jobbak legyenek a mindennapok ezekben a megváltozott körülményekben.

1. COVID-19 tracker

Az önjelölt virológusok és koronavírus-szakértők kedvenc alkalmazása. Az appon keresztül lehetőség van jelezni, ha tüneteket észleltünk magunkon, ha pedig hivatalosan is pozitív lesz a felhasználó koronavírus-tesztje, akkor automatikusan értesítést küld róla az összes kontaktunknak. Az applikáció három kategóriára osztja a felhasználókat: zöldekre azokat, akiknek nincs pozitív tesztjük és tüneteket sem észlelnek magukon, sárgákra azokat, akiknek nincs pozitív tesztjük, de mutatnak tüneteket, rózsaszínre pedig azokat, akik megfertőződtek.

2. Youper

A COVID-19 tracker után mi mást is lehetne ajánlani, mint egy érzelmileg támogató appot?! A Youper segít csökkenteni a szorongást, jobb hangulatra derít és javít az alvásodon – legalábbis ezt ígérik róla a fejlesztők. Használhatod arra, hogy chatelj vele – nyilván angolul –, hallgathatsz mindfulness praktikákat és sok más hangulatjavító funkció is van benne.

3. Zoom

Az elmúlt napokban bizonyára sok videókonferencia-appal megismerkedtél, illetve tanultad meg azok hiányosságait és korlátait. A Zoom egy jól kitalált alkalmazás, amin keresztül még a képernyődet is megoszthatod a többiekkel.

4. Headspace

Ha eddig nem használtad, most itt az ideje! A Headspace segít rendet tartani a fejedben, többek között a benne található több száz meditációs gyakorlat segítségével, melyeket egy korábbi szerzetes, illetve egy mindfulness szakértő mutat be. A jelenlegi helyzetben hasznos lehet az SOS funkció, amikor kiemelt stresszhelyzetben segít minket megnyugtatni.

5. Daylio

Mindig szerettél volna naplót írni, de felnőttkorodban ez eddig sosem jött össze? A mostani egy remek lehetőség arra, hogy elkezdd! A lakattal őrzött titokfüzet már a múlté, helyette itt vannak az olyan alkalmazások, mint a Daylio. Ez lényegében ugyanazt tudja, amit kora tinikorod barátságfüzete és igen, még a lakat sem hiányzik róla, hiszen jelszó mögé lehet benne rejteni a tartalmakat.

6. Houseparty

A klasszikus házibuliknak egy időre lőttek, a Houseparty alkalmazás azonban segít táplálni a bulilángot. Ez az app egy külön social media platform, amin keresztül egyszerre akár nyolcan is videóchatelhettek. Ez már önmagában nagy előrelépés egy Whatsapp-hoz, vagy egy FaceTime-hoz képest (ezekben négy fő a limit), emellett viszont az alkalmazás arról is szól, hogy ismerőseink közül ki van éppen otthon, azaz kivel lehet elkezdeni mulatni.

7. Rave

A ‘Netflix and chill’, vagyis szabadfordításban a tévé előtti punnyadás mozgalom koronavírus kiadása. A Rave segít összehangolni videónézésedet barátaiddal, akikkel közben chaten is megbeszélheted a látottakat.

app applikáció telefon

Még több
Aktuális