Rihanna rengeteg pénzt adott a koronavírus elleni harcra

Az énekesnő alapítványa 5 millió dollárt osztott szét a COVID-19 és hatásai ellen küzdő szervezetek között.

Rihanna rengeteg pénzt adott a koronavírus elleni harcra
2020.03.23. 19:47

Bátran kijelenthetjük, hogy Rihanna szintet lépett a koronavírus elleni küzdelemben. A hírességek eddig is támogatták a kórházakat és a kutatóintézeteket, ugyanakkor az az ötmillió dollár, amit az énekesnő, pontosabban az ő alapítványa, beletett a harcba, nagyságrendileg több, mint amilyen összegekről eddig olvashattunk.

A 2012-ben alapított Clara Lionel Foundationt két nagyszülője után nevezte el Rihanna. A bő 1,6 milliárd forintnak megfelelő adományt nem egy szervezetnek adják, hanem felosztják olyanok között, mint például a Direct Relief, a Feeding America, a Partners in Health, az Egészségügyi Világszervezet külön a koronavírus hatásaira létrehozott szervezete, vagy az International Rescue Committee. Az alapítvány ezen túlmenően támogatni fogja a veszélyeztetett közösségeket ellátó helyi élelmiszerbankokat és az idős embereket.

“Megvédeni a frontvonalban lévő egészségügyi dolgozókat és a marginalizált közösségeket világszerte gyors cselekvést kíván”

– olvasható az alapítvány weboldalán. 

Van is persze miből támogatnia a küzdelmet Rihannának, hiszen tavaly ő lett a világ legjobban kereső énekesnője. 600 millió dollárra becsült vagyonát jelentős részben annak köszönheti, hogy az LVMH konszernnel közösen elindított Fenty Beauty szépségmárkája az első évében 570 millió dolláros forgalmat produkált.

jótékonyság koronavírus Rihanna

Még több
Aktuális