Hogyan dobjuk fel a téli napokat? – 5 instant tipp

Túlélő szett az ELLE szerkesztőjétől

Hogyan dobjuk fel a téli napokat? – 5 instant tipp
2020.02.05. 17:08

Izzadj le minden nap!

Na, nem a hatalmas norvég mintás pulóvertől, amit a 22 fokos szobában is magadra öltesz egy-egy téli hangulatú Instagram poszt kedvéért! Hanem a mozgástól, amit jobb, ha minden nap végzel. Menj el úszni, fuss, erősíts, vagy vágj bele a téli sportokba – korcsolyázni Magyarországon lényegében már csak egy hónapig lehet – és a kedved automatikusan javulni fog! Fontos, hogy ne csak ímmel-ámmal csináld, erőltesd meg magad! Ha más nem fér bele, egy-egy aerobic óra otthon is csodákra képes. Nekem a jó öreg Jane Fonda a kedvencem.

Arccal a nevetés felé!

A nevetés a legjobb orvosság, főleg romló lelkiállapot ellen. Néha egy kicsit erőltetni kell a viccelődést, de ha azzal a barátnőddel vagy, akivel már az egyetemen is gurulva nevettetek, elő fogjátok csalni egymásból a legszórakoztatóbb éneteket. Ha épp nincs társaságod, keress vicces tartalmakat a neten! Ott vannak a L’art pour l’art előadások és ez csomó más komikus, a Videómánia, JustVidman, a Budapest kurvarégi képeken, vagy az I Believe in Memes. Rögtön szóba is elegyedhetsz olyan emberekkel, akiknek a tiédhez hasonló a humoruk.

Ne most akarj minden reményvesztett költőt megérteni!

Minden tiszteletünk a művészeké, főleg, ha poklot járnak, hogy elmondhassák nekünk az élet mélységeit, de a február nem feltétlenül az az időszak, amikor a dekadens, bánatos, viszonzatlan szerelemről szóló dalokat és verseket kell olvasnunk. Vannak hatalmas költők, írók és tehetséges zenészek, akik könnyeden is tudnak nagyot alkotni. Vegyük Weöres Sándort, Lázár Ervint, P.G, Wodehouse-t, vagy Pharrell Williamst – percek alatt jó kedvre tudnak deríteni!

Szerezz be valamit, ami tartós örömet okoz!

Nem akarunk felesleges fogyasztásra sarkallni, csak annyit mondunk, mint Jim Morrison az egyik Doors számban: „So if you’re sad and you’re feeling blue / go out and buy a brand new pair of shoes” (Ha szomorú vagy és lehangolt, menj és vegyél egy új cipőt). Lehetőleg olyat, ami nap mint nap örömet okoz. Csizmát például csak télen tudunk hordani, használd ki! Egy másik hasznos költés ilyenkor, ha kezdesz valamit az otthonoddal. Új párnák a kanapéra, új ágynemű, vagy még több cserepes növény – máris jobb lesz haza érkezni.

Érintés, szaglás, ízlelés

Magyarország tele van fürdőkkel, a tél pedig tökéletes hátteret ad a kiélvezésükhöz. De otthon is adhatunk a forróságnak. Vegyél egy kívánatos fürdőgolyót, vagy egy csillogó fürdőolajat és szórd bele a kádba. Gyújts egy gyertyát, tegyél be kellemes zenét és pihenj!

Hogy utána is folytathasd az élvezkedést, szerezz be előre finomságokat, meg a kedvenc italaidat. Egyáltalán ne érdekeljen a hízás, mint téma, egyél azt és annyit, amennyi jól esik! Ez a tél ajándéka!

Indítókép: Tim Gouw

boldogság depresszió jókedv tél

Még több
Aktuális