Itt vannak az Oscar-jelöltek! A Volt egyszer egy… Hollywood díjesőre számíthat

De az Irishman is kiemelt figyelmet kapott

Itt vannak az Oscar-jelöltek! A Volt egyszer egy… Hollywood díjesőre számíthat
2020.01.13. 14:43

Január 13-án jelentették be az Oscar-díjara jelöltek listáját a 24 különböző kategóriában.

Amit rögtön kiemelnénk: Laura Dern esélyes a legjobb női mellékszereplő kategóriában a Marriage Story miatt, mellette Kathy Bates (Richard Jewell balladája), Scarlett Johansson (Jojo Rabbit) és Margot Robbie (Botrány) pályáznak a díjra. Férfi mellékszerepő kategóriában jelölték Tom Hankset, Anthony Hopkins-t, Al Pacinót, Jo Pescit és Brad Pittet. A Volt egyszer egy…Hollywood rengeteg kategóriában szerepel.

A legjobb filmre esélyes: Ford vs. Ferrari, The Irishman, Jojo Rabbit, Joker, Little Women, Marriage Story, 1917, Volt egyszer egy…Hollywood, Paraziták

A legjobb férfi főszereplő díját kaphatja: Antonio Banderas (Fájdalom és dicsőség), Leonardo DiCaprio Volt egyszer egy…Hollywood), Adam Driver (Marriage Story), Joaquin Phoenix (Joker), Jonathan Pryce (A két pápa)

A legjobb női főszereplő díjára esélyes: Scarlett Johansson (Marriage Story), Saoirse Ronan (Kisasszonyok), Charlize Theron (Botrány), Renée Zellweger (Judy), Cynthia Erivo (Harriet)

A számunkra legégetőbb kérdés az volt, hogy az Akadémia szűkített listáján szerepel-e Tóth Barnabás történelmi drámája, az Akik maradtak. Sajnos ez most nem sikerült, a beválogatott filmek: Corpus Christi (Lengyelország), Honeyland, Les Misérables (Franciaország), Fájdalom és Dicsőség (Spanyolország), Paraziták. Nagyon erős mezőny!

Az elmúlt évtizedben összesen három magyar film került be a legjobb nemzetközi film kategóriájába (A nagy füzet, Saul fia és a Testről és lélekről), ám a díjat csak Nemes Jeles Lászlónak sikerült elnyernie.

oscar

Még több
Aktuális