Bradley Cooper édesapja haláláról

2011-ben elvesztette édesapját, de megtanult beszélni a fájdalomról

Bradley Cooper édesapja haláláról
2019.11.21. 13:44

Egy szerettünk elvesztését nem csak feldolgozni elképesztően nehéz, de beszélni is róla. az is, Különösen megterhelő az érzelmeket szavakba önteni, amikor egy ennyire érzékeny és személyes élményünkről van szó. Bradley Coopernek ezt a tabut és korlátot sikerült ledöntenie, amikor a 2011-ben meghalt édesapja betegségéről és a hiányáról beszél. Fájdalom, természetesség és hála. Bradley életének szó szerint minden aspektusát megváltoztatta a tragédia.

Cooper számára apja, Charles példakép volt, akire felnézhetett. Egy csapatot alkottak, a betegsége során a színész annak szentelte minden idejét, hogy az utolsó pillanatig vele maradhasson. “Nagyon szerencsés voltam.” – mondta Bradley a Parker Institute for Cancer Immunotherapy megnyitóján. “Szerencsés voltam, mivel az életem minden területét szüneteltethettem, hogy maximálisan az apám mellett legyek és gondoskodjak róla. Sok ember számára ez a lehetőség sajnos nem adatik meg.” A színész arról is beszélt, hogy egy beteg ember közvetlen közelében lenni nap mint nap mennyire “stresszes, nehéz és felemészti az embert.”

Abban a pillanatban, hogy elvesztette apját, minden megváltozott. Egy interjúban Oprah-nak elárulta, hogy: “Abban a pillanatban egy teljesen új világ keletkezett. Egy pillanat volt az egész. Haldoklott, én a karjaimban tartottam és vége.”

Cooper kihangsúlyozta, mennyire megváltozott az élete a tragédia után. “Nagyon szoros kapcsolatban vagyunk a családommal, az apám halála brutális volt mindannyiunk számára. Mint egy földrengés, amit borzalmasan hosszú utórengések követnek.” Elveszteni a szerettünket a fájdalom és szomorúság mellett azonban lehetőséget kínál a megújulásra: “Az igazán fontos dolgok elkerülhetetlenül megváltoznak. Ezt az érzést egy film, könyv vagy történet nem tudja átadni.” – mondja Bradley. “Amikor valaki a szemed láttára hal meg, akarva-akaratlanul is arra gondolsz, hogy veled is ugyan ez fog hamarosan történni. A halandóság abban a pillanatban olyan súllyal nehezedik rád, mint egy tonna tégla. Ettől az élménytől megváltozik az élethez való hozzáállásod.

“Már nem aggódom az apró dolgokért, sokkal szabadabb az elmém.” – mondja Bradley és azt is elárulja, hogy most már sokkal több időt tud egyedül tölteni anélkül, hogy attól félne, mások ítélkeznek felette. “Az apámnak köszönhetően sokkal nyitottabb, erősebb vagyok és nem félek a kudarctól.” . “Szeretem, amikor róla álmodom. Eleinte sokszor beteg volt az álmaimban is, de már minden rendben van vele.” Úgy tűnik, hogy az apjával való szoros kapcsolata segít, hogy lányával is kialakíthassa ugyanezt az erős köteléket.

Cooper rámutat arra is, ez a kapcsolat segített neki legyőzni a maszkulinitással járó sztereotípiákat. “Mindig megrázott, amikor gyerekként sírni láttam az apámat.” – mondta Oprah-nak, amikor arról beszélgettek, hogy a Csillag születik c. film hogyan ábrázolja a férfiak érzelemkitöréseit.

bradley cooper elvesztés halál

Még több
Aktuális