A magnókazetta újra menő, ma van az ünnepe

Első alkalommal itthon is megrendezik a Cassette Store Dayt

A magnókazetta újra menő, ma van az ünnepe
2019.10.12. 09:24

Ha még nincs meg az egész napi programod mára, van számodra egy igazi bennfentes tippünk! A Wave lemezbolt a központja lesz ma itthon az Angliában már 2013 óta létező Cassette Store Day-nek, ahol két új kiadványt is megvehetsz ebben az old school, de újra divatba jött formátumban.

Az elmúlt években a magyar underground és alternatív zenei szcénában is egyre népszerűbb formátummá vált a magnókazetta. Ezeknek a kiadványoknak eddig nem volt dedikált ünnepük itthon, az exkluzív megjelenések pedig jobb híján a független lemezboltokat ünneplő Record Store Day keretében jöttek ki. Most itt a lehetőség a kazetták forradalmára: ez évben itthon is megrendezik október 12-én a Cassette Store Day-t. A magnókazetta formátum első hazai ünnepnapjára a legrégebb óta működő magyar indie/alternatív lemezbolt, a legendás budapesti Wave vállalta a központi szerepet: erre a napra dedikált „kazettasarkot” alakítanak ki az üzletben a kézbe fogható kiadványok szerelmeseinek, akik szívesen támogatják kazettavásárlással a művészeket.

Fotó: nlc

Ez az esemény remélhetőleg hozzájárul a kazetták népszerűségéhez, ezáltal jövőre több exkluzív kiadvány jelenik meg és még több lemezbolt csatlakozik a Cassette Store Day-hez. Szeretnénk, ha ez az ünnep hasonlóan kinőné magát, mint a független lemezboltokat ünneplő Record Store Day, amely már itthon is jelentős erőket mozgat meg minden évben, és amelynek egyébként szintén a hivatalos magyar kapcsolati pontjai vagyunk” – mondta el a CSD hazai kapcsolattartója, Gyulai István Sztív, a Klinik budapesti indie label egyik alapítója.

Az első magyarországi Cassette Store Day-re két magyar kiadvány lát napvilágot. Hazánk egyik legsokoldalúbb elektronikus zenei producere és előadója, iamyank „A live album” címmel jelentet meg kazettát erre a napra. Iamyank a kazetta hanganyagát élőben is bemutatja a Wave-ben október 12-én.

Iamyank egyik experimentális anyaga:

A másik magyar megjelenés a magyar CSD szervezésében jelentős szerepet vállaló Klinik művésze, az egykori Realistic Crew zenei megfejtője, Krizso második szólólemeze, a Boys in the city – girls from the woods, amely szintén dedikáltan a kazetták ünnepnapján lesz először kézbefogható.

Az eseményt követhetitek ITT, de legjobb, ha ellátogattok a Révai köz 1-be 11 és 17 óra között, ahol jónéhány zenerajongóval találkozhattok.

cassette store day kazetta magnó

Még több
Aktuális