Nem csak szép, izgalmas is: Jön a csillagász és a lepkekutató Barbie!

Természettudós babák a National Geographic közreműködésével

2019.10.07. 20:02

Te mi akartál lenni kiskorodban? Fodrász? Stewardess? Netán matektanár? A Barbie baba gyártója, a Mattel úgy döntött, a National Geographic-kal együttműködve megalkotnak néhány új Barbie-t, melyek segítenek felhívni a fiatal lányok figyelmét a környezetvédelem fontosságára és népszerűsíteni a hagyományosan férfiasnak tartott természettudományi pályákat a nők körében.

Ennek megfelelően az új Barbie-k között megtalálható a tengerbiológus, a csillagász, a lepkekutató, a természetvédő és a természetfotós is.

 

„A fiatal nők gyakran nem ismerik fel a bennük rejlő tehetséget, és csak keveset tudnak a tudományos szakmai lehetőségekről. Az új kollekcióval a Barbie már gyerekkorban lehetővé szeretné tenni a lányok számára, hogy a történetmesélés és a játék révén új szerepekben próbálják ki magukat és elhiggyék, bármi lehet belőlük. Így a National Geographic-kal folytatott partnerségünk révén már csillagászként, tengerbiológusként vagy akár természetfotósként is elképzelhetik magukat, ezzel szélesítve a későbbi pályaválasztási lehetőségeiket” – mondta Török Kata, a Mattel magyarországi brand menedzsere.

 A sorozatban szereplő Barbie-k valósághű ruházatot és kiegészítőket viselnek, amelyeket a National Geographic felfedezőinek, valamint a magazin főszerkesztőjének bevonásával terveztek. A kollekció csomagolásán a National Geographic logó is megjelenik, a babák már a magyarországi játékboltokban is elérhetőek.

barbie National Geographic természettudós

Még több
Aktuális