Ezeket a kiállításokat nézd meg a World Press mellett

Ezeket a kiállításokat nézd meg a World Press mellett
2019.10.02. 16:02

„Digital Storytelling”: a digitális média évek óta nélkülözhetetlen műfaja. Folyamatos mozi élmény nyújt dokumentarista filmekkel.

Borsi Flóra „Imagine“ kísérő kiállításának szürreális képei univerzális érzelmet, vágyat, kétségbeesést fejeznek ki, metaforái az emberi psziché törékenységét mutatják. Az Adobe Photoshop CC az ő fotóját használja PR tevekénységéhez, a Haselblad az ő manipulációjának videójával reklámozza legújabb fényképezőgépét. Kiállítások sora köthető a nevéhez külföldön, művészetével Magyarországról hódítja meg a világot.

Tárlatvezetések, kerekasztal-beszélgetések, előadások, workshopok várják a látogatókat.

2019. szeptember 19-én Máté Bence, október 17-én pedig Borsi Flóra vetitett képes előadása lesz látható a díszteremben. A jegyek itt érhetők el.

Máté Bene: Vértelen vadászat

BORSI FLÓRA: “Imagine”

Borsi Flóra még csak 26 éves, tavaly végzett a Moholy-Nagy Egyetem fotográfia szakán, de már egy életmű áll mögötte. Ismert a világban, de lehet e próféta a saját hazájában? “Imagine” kiállításával a Magyar Nemzeti Múzeumban, –a World Press Photo kisérő kiállításaként, – egy rendkivüli tehetséget kivánunk bemutatni, aki művészetével Magyarországról hóditja meg a világot. Kiállításának képei, ahol minden manipuláció szabad, tökéletes ellentéte a World Press Photo nyers, tényszerű riportképeinek.

Borsi Flóra nagyszerű technikával manipulál fotókat. Úgy írnak róla, mint “ a lány, aki bármivé tudja alakitani önmagát”. Szürreális képei identitásra, a kapcsolatokra, érzelmekre és álmokra összpontosítanak. Képein mindig saját arcát, szemét, testét, rejti el, vagy tárja fel. Kifinomult fotói univerzális érzelmeket, vágyakat, kétségbeesést fejeznek ki. Némely fotójával megmutatja a „jó”és a „gonosz” küzdelmét ami az emberben van, “…harcomat magammal, a másik részemmel”. Különös, és okos metaforáival az emberi psziché törékenységét ragadja meg. Tökéletesen vizualizálja a sötét fantáziákat, a lebegő álmokat.

Borsi Flóra képein keveredik valóság a fantáziával. Fotói tökéletes ellentéte a World Press Photo nyers, tényszerű riportképeinek. 

Az Adobe Photoshop CC az ő fotójával adja el magát, a Haselblad az ő -manipulációjának videójával reklámozza legújabb fényképezőgépét. Kiállításainak sora külföldön lélegzetelállitó. Csak néhány, példaként: Louvre, Paris, France; London, United Kingdom, Saatchi Gallery; Istanbul, Turkey, Contemporary Istanbul Art Fair, ART350 Gallery; Detroit, United States, Museum of Photography; Los Angeles, United States, “Adobe 25 under 25”; New York, United States, Guy Hepner Gallery; Shanghai, China, “V4 Day”. Számos dijat nyert már külföldön és több elismerő kritikát kapott a sajtótól, beleértve a The Guardian, és a BBC-t is.

Borsi Flórának ez lesz az első jelentős kiállítása Magyarországon.

borsi flóra kiállítás mát bence world press

Még több
Aktuális