Ezeket a női előadókat várjuk az idei Sziget Fesztiválon!

Idén a megszokottnál is kevesebb női előadóval készült Magyarország legnagyobb zenei fesztiválja, de szerencsére még így is minden stílusban megtalálhatjuk a kedvencünket!

Ezeket a női előadókat várjuk az idei Sziget Fesztiválon!
2019.08.01. 13:30

Sophie Hunger

Mi akkor szerettünk végérvényesen bele Sophie Hungerbe, amikor a 2010-es évek elején meghallgattuk a saját Noir Désir feldolgozását a 2Le vent nous portera” című számból, ahogy meleg, puha hangján énekelte, sőt belesuttogta a francia dalt a mikrofonba. A svájci származású énekesnő a vokális jazzt ötvözi minimalista, elektronikus alapokkal és folklórral és saját lemezein kívül a híres jazztrombitással, Erik Truffaz-val is összehozott egy remek albumot. Az énekesnő szerencsére a Szigeten is fellép vasárnap (08.11.) este 20:30-kor az Ibis presents Europe színpadon.

 Tove Lo

Tove Lo 2014-ben, a “Habits” című számával került fel a poplisták élére. A svéd énekesnő sosem érte el a mainstream szcénát, ám egyedi, dark hangzásáról bármelyik száma azonnal felismerhető. Tove Lo zenéjét a kritikusok leginkább úgy jellemzik, mint Svédország legsötétebb popos hangzása. Az énekesnőre gyerekkorától kezdve olyan zenészek voltak hatással, mint Courtney Love, Charlotte Gainsbourg, Madonna és Amy Winehouse. Tove Lo-val a Szigeten péneteken (08.09.) találkozhattok 19:45-től a Dan Panaitescu Nagyszínpadon.

Florence and the Machine

Florence Welch bandájával először 2015-ben lépett fel a Szigeten,a hazai közönség szerint tökéletes koncerttel. Az énekesnő előadásmódját sokan hasonlítják Kate Bush-hoz. A Florence and the Machine banda negyedik lemeze tavaly jelent meg High as Hope címmel, ami eltér az eddigi popos, zongorás, soulos hangzástól. Dalaikon a legnagyobb hangsúly mindig Florence énekhangján van, aki a színpadon is átéléssel énekel. Reméljük, ez idén sem lesz másként. A Florence and the Machine bandával hétfőn (08.12.) találkozhattok, a Dan Panaitescu Nagyszínpadon.

Naaz

A 20 éves énekesnő, dalszövegíró és producer 2013-ban kezdte feltölteni saját zenéjét a YouTube-ra. Zenéje olyan sikereket ért el, hogy azóta három albumot is kiadott. A Hollandiában élő, kurd származású Naaz zenéiben a dallamos, játékos hangzása mellé izgalmas dalszöveg párosul. Saját maga zenei stílusára a ‘quirkpop’ szót használja. Naaz pár év alatt olyan népszerűségre tett szert, hogy idén a fiatal előadót a Sziget fesztiválon is megtekinthetjük pénteken (08.09) 18:00 órakor az Ibis presents: Europe színpadon.

Tove Stryke

Svédország egyik legfelkapottabb előadójának a debütáló albuma 2010-ben jelent meg. Az egész világ kiváncsian figyeli a 25 éves zenészt, a kritikusok szerint 2018-ban megjelent legújabb lemeze, a Sway az év legjobb zenei hangzását hozta el. Az előadó sokszor euforikus hangzását szellemes, de megható szöveggel párosítja. A Szigeten az A38 hajón hallgathatjátok meg csütörtökön (08.08), 17:00-kor.

Borítókép: Csudai Sándor

előadók fesztivál florence and the machine sziget tove lo

Még több
Aktuális