Az egész világ a Macskák filmelőzetesén ijedezik

Idris Elba pedig képtelen elmagyarázni, miről szól a film

Az egész világ a Macskák filmelőzetesén ijedezik
2019.07.31. 16:31

A Broadway egyik legsikeresebb darabja, a Macskák musical elérte az álomgyárat: Tom Hooper Oscar-díjas rendező olyan húzónevekkel készítette el a filmes adaptációt, mint Idris Elba, Taylor Swift és Jennifer Hudson. Két hete mutatták be az előzetest, amiről azóta is egész világ beszél. Ha láttad a majdnem három perces, elképesztő videót, biztosak vagyunk benne, hogy a te tudatodba is beleégtek a képkockák. Az előzetesben macskává maszkírozott szereplőket láthatunk, akik indokolatlanul nagy díszletek között énekelnek és táncolnak. Sosem gondoltuk volna, hogy egyszer majd látjuk Judi Dench színésznőt Whiskas-macskaként, hatalmas mellekkel. Az előzetest nézve egyre jobban összezavarodunk, és rengetek kérdésünk van: Miért néznek ki így a szereplők? Ki gondolta, hogy ez jó ötlet lesz? Miről szól a film?

Kiderült, hogy Idris Elba, a főszereplő sincs teljesen tisztában azzal, hogy mi a film alaptörténete. Ha őszinte akarok lenne, gyenge magyarázatát hallgatva én is megnyugodtam.

A The Late Night Show With Stephen Colbert esti talkshow-ban Colbert megkérte Elbát, foglalja össze a film cselekményét. “Ó, jaj. Direkt akarsz kiszúrni velem?” – mondta a színész, majd a megfelelő szavakat keresve hadoválni kezdett: ” Örök klasszikus. Egy nagysikerű musical Andrew Lloyd Webber tollából. Azt hiszem, talán macskákról szól? Jól mondom?” Bocsi Idris, de a válaszodra a 10 pontból jóindulattal is csak 5-öt tudunk adni.

“Egy macska kalandját mutatja be, ahogy az úgynevezett macska mennyországba akar eljutni.” – folytatja küszködve. “Az ötlet, nos… tudod, a filmben mind arra törekszünk, hogy a macska mennyországba jussunk. Van ez a fiatal macska…aki végül a főszereplő lesz… tudod, kitalálja, hogy el fog jutni a mennyországba…vagyis, azon gondolkozik, hogyan juthatna el oda. Na, hogy csinálom? Van bárkinek fogalma arról, hogy mi a történet?” Nem, fogalmunk sincsen, hogy vajon miről szólhat az egész!

Joggal feltételezhetnénk, hogy miután Elba elolvasta a forgatókönyvet és megjelent a macska iskolában (nem viccelünk), hogy megszerezze a diplomáját macska viselkedésből, talán valamennyire tisztában van a cselekménnyel. Hát, úgy tűnik, mégsem. Nézd meg a videóban, hogyan küszköd válaszával a színész:

Idris szerint Tom Hooper, a rendező ragaszkodott hozzá, hogy ő és a szereplők részt vegyenek egy “macska iskolában”. “A rendező célja az volt, hogy kellően elsajátítsuk egy macska személyiségét annak érdekében, hogy jobban ráérezzünk a karakterekre.” – mondja Idris. Kiderült, hogy a macska suliban a szereplőket egy igazi macska szakértő (professzor Cica?) tanította, aki azt is megmutatta a stábnak, hogyan kéne az embereknek egy macskával játszaniuk.

“Létezik ilyen munka?” – kérdezte Colbert, jogosan. “Már ezer éve arra várt, hogy végre megfilmesítsék a musicalt.” – mondta Elba. Vajon a macska professzor látta a Macskák előzetesét? Vajon ő többet tudna mondani a cselekményről, mint maga a főszereplő? Kíváncsiak lennénk a válaszára…

előzetes idris elba macskák musical

Még több
Aktuális