50 legendás álompár, akik örökké inspirálnak minket

Ezek az ikonikus párok soha nem mennek ki a divatból

50 legendás álompár, akik örökké inspirálnak minket
2019.07.31. 20:15

Paul Newman és Joanne Woodward, Frank Sinatra és Ava Gardner, David és Victoria Beckham csak néhány azon álompárok közül, akik szerelmükkel a mai napig inspirálják a világot. Néhány kapcsolat csak egy ideig, míg vannak, amelyek egy életen át kitartottak. Ki ne álmodozott volna olyan férfiről, aki úgy néz rá, mint Barack Obama a feleségére? Van bárki, aki nem irigyelte Jennifer Aniston és Prad Pitt házasságát a ’90-es években? Valamint, ki ne akarna olyan elegánsan pózolni a kameráknak, mint ahogy David és Victoria Beckham teszik, mind a mai napig? Vajon megtudjuk valaha, hogy mi Ellen DeGeneres és Portia Rossi hosszú kapcsolatának titka? Mutatjuk képekben az 50 lekultikusabb párt, akiket mindannyian irigyeltünk már egy kicsit.

Serge Gainsbourg és Jane Birkin

Serge Gainsbourg és Jane Birkin az 1969-es Szlogen című film forgatásán találkoztak először. Eleinte egyáltalán nem jöttek ki jól, majd az énekes elcsábította a színésznőt, aki végül hozzáment feleségül. 1971-ben, Londonban született meg első lányuk, Charlotte. A pár 1980-ban vált el, de még így is ők a hetvenes évek egyik legikonikusabb házaspárja.

Michelle és Barack Obama

1992-ben, Chicagoban házasodtak össze. Az egykori elnök és first lady egy ügyvédi irodában találkoztak, ahol mindketten gyakornokként dolgoztak. Azóta is házasságban élnek, született két gyerekük Sasha és Malia. A mai napig pont olyan szerelmesen pillantanak egymásra, mint kapcsolatuk elején. Sosem fogjuk megunni a róluk készült fotókat és videókat, ahogy táncolnak vagy egymással viccelődnek.

Javier Bardem és Penélope Cruz

A két spanyol színész 2007-ben, a ‘Vicky Cristina Barcelona’ forgatásán találkozott először. Kapcsolatukat mindig diszkréten kezelték, 2010-ben szűk körben, a Bahamákon házasodtak össze. 2011-ben született meg első gyerekük, Leo. A pár harmonikus, idilli kapcsolata láttán mi is ugyan erre vágyunk. Alig várjuk a következő közös filmjüket.

Madonna és Sean Penn

Madonna 27 évesen ismerkedett meg a színésszel a Material Girl forgatásán. Szerelem volt első látásra, amit egy korai házasság követett 1985-ben. Madonna és Sean Penn két lázadó lélek volt, akik akkor egymásra találtak. Négy évvel később szakítottak, kapcsolatuk mérgezővé vált, mert mind a ketten túl erős személyiségek voltak.

Marilyn Monroe és Arthur Miller

A 20. századi amerikai irodalom egyik legnagyobb alakja, Arthur Miller 1956-ban vette el Monroe-t, aki akkoriban érte el karrierje csúcsát. A szexszimbólum imádta férjét, a házasság 1962-ben mégis zátonyra futott.

Beyoncé és Jay-Z

2002 óta tart a kapcsolatuk, ami gyakorlatolag a nyilvánosság előtt zajlik. 2008-ban összeházasodtak, ma kétségkívül ők a világ legbefolyásosabb párja. 2012-ben született meg első gyerekük, Blue Ivy Carter. Ha nem lenne elég, hogy az egész világ a lábaik előtt hever, Beyoncé és Jay-Z szoros barátságot ápolnak Obamáékkal.

France Gall és Michel Berger

France Gall először Berger zenéjébe szeretett bele, csak aztán az előadóba. A zenei géniusz, Berger sokáig segített Gallnak karrierje felépítésében. Neki adta az olyan híres dalait, mint a ‘Résiste’, az énekesnő pedig múzsaként inspirálta a zenészt.

Seal és Heidi Klum

A Victoria’s Secret angyal először 2004-ben, öt hónapos terhesen találkozott Seallel. A modell nem sokkal később már az énekes karjaiban hevert, és szakított születendő gyeremekének apjával. Seal és Klum 2005-ben, Mexikóban házasodtak össze, három közös gyerekük született. A Halloweent minden évben nagyon komolyan vették, 2012-ben bejelentették, hogy elválnak útjaik egymástól.

Mick Jagger és Jerry Hall

Jarry Hall még Bryan Ferry barátnője volt, amikor 1977-ben egy vacsora során találkozott az énekessel. A modell végül a rocksztár mellett kötött ki, és ő volt az inspiráció többek között a Miss You című számhoz is. A párnak négy gyereke született, majd végül 1999-ben különváltak.

Jude Law és Sienna Miller

Jude Law és Sienna Miller az Alfie című film forgatásán találkozott egymással, 2003-ban. Szerelem volt első látásra, a színész elhagyta akkori barátnőjét, Sadie Frostot, hogy Millerrel lehessen. Három közös gyerekük született. A felbontott eljegyzésüktől  – és a dadával való megcsalástól – egy ideig hangos volt a sajtó, majd 2011-ben bejelentették, hogy kapcsolatuknak vége.

Kate Moss és Jamie Hince

Jamie Hince rocksztár 2007-ben, egy koncerten csábította el a modellt, aki eldöntötte, hogy a show után gratulál az énekesnek az öltözőjében. Így született meg a szerelem a két vitathatatlanul erős személyiség között. A pár 2011-ben kelt egybe, a házasságuk 2015-ig tartott.

John Fitzgerald és Jacqueline Kennedy

Eleganciája és szépsége miatt hamar legendás first lady-vé vált Jackie Kennedy. John F. Kennedy-vel való kapcsolata nem volt tökéletes, de státuszuk és a tragikus merénylet miatt örökké ikonikus páros maradnak.

Rachel Weisz és Daniel Craig

Kapcsolatuk egyik percről a másikra alakult ki, a mai napig együtt vannak. A két színész az Álomház forgatásán, 2011-ben jöt össze. Mindketten kiléptek akkori kapcsolatukból, majd ugyanabban az évben összeházasodtak. Szerelmüket sokáig próbálták titokban tartani, a nyilvánosság előtt először csak idén jelentek meg együtt, a Golden Globe-gálán.

Vanessa Paradis és Johnny Depp

A gyönyörű francia híresség és a sármos színész az egyik legikonikusabb párost alkották az összes sztár közül. 2012 júniusában bejelentették, hogy 15 év együttlét után szakítanak. Bohém életmódjukról sokáig álmodoztunk, de ők úgy döntöttek, nem akarnak tovább együtt lenni. De Johnny? Amber Heard? Most komolyan?!

Paul Newman és Joanne Woodward

A két színész közös filmje, az 1963-ban bemutatott Egy újfajta szerelem olyannyira ikonikus párossá tette őket, hogy ők szerepeltek a következő évi Cannes-i filmfesztivál hivatalos plakátján.

Edith Piaf és Marcel Cerdan

Edith Piaf és Marcel Cerdan szerelme szenvedélyes volt. A boxoló 1949-ben tragikus repülőbalesetben meghalt. Edith Piaf kérte Cerdant, hogy korábbi gépre szálljon fel, ami végül az életébe került. A sanzon énekesnő soha nem bocsátotta meg magának a történteket.

Ellen DeGeneres és Portia de Rossi

Ellen DeGeneres a legelső színészek közé tartozik, akik nyíltan felvállalták homoszexualitásukat. Amint törvénybe iktatták a melegházasságot, a komikus és a színésznő 2008-ban Kaliforniában, egy zártkörű ceremónián kelt egybe.

Simone Signoret és Yves Montand

A színésznő és az énekes mindketten külön is ikonikusnak számítanak. Először 1949-ben találkoztak. A karakteres színésznő 1951-ben ment hozzá Montandhoz. A pár együtt maradt egészen Simone Signoret haláláig, 1985-ig.

Grace Kelly és III. Rainier monacói herceg

Graye Kelly karrierje csúcsán, ünnepelt filmsztárként találkozott először a monacói herceggel. Esküvőjüket két napig ünnepelték Monacóban. A színésznő innentől kezdve pedig visszautasította a filmszerepeket, hogy elláthassa hercegnői feladatait.

Hugh Grant és Liz Hurley

Több, mint 10 évig alkotott egy párt Hurley és Grant. Először 1987-ben találkoztak, kapcsolatuk elejétől kezdve ők alkották Anglia első számú celebpárosát. 1995-ben a színész állítólag megcsalta Hurley-t, méghozzá egy prostituálttal, ami miatt bíróságra is kellett mennie. A színésznő Grant mellett maradt és támogatta, egészen 2000-ig.

Frank Sinatra és Ava Gardner

Ava Gardner harmadik és egyben utolsó férje Frank Sinatra volt 1951-től 1957-ig. A színésznő úgy emlegette az énekest, mint élete szerelmét. A femme fatale erőteljesen támogatta Sinatra karrierjét, válásuk után is szoros barátságot ápoltak.

Charlotte Gainsbourg és Yvan Attal

22 éve vannak együtt, három közös gyereküket nevelik. Yvan Attal nagy rajongója a feleségének. Folyton olyan kijelentéseket tesz, hogy szerinte Charlotte a legkülönlegesebb nő a világon és nincsen párja.

Jennifer Aniston és Brad Pitt

Öt év házasságuk idején, 2000-től 2005-ig ők voltak Holywood első számú álompárja, de nem született közös gyerekük. Miután szétváltak útjaik, Brad Pittnek hat gyereke lett Angelina Jolie-val.

Leonardo DiCaprio és Gisele Bündchen

Szerelmük öt éven át tartott, Gisele csak nemrég árulta el, miért szakított a színésszel. Szerelmük idején nem volt náluk szebben kinéző hollywoodi pár, mindenki szerette őket.

Reese Witherspoon és Ryan Phillippe

Két közös gyerekük született: Ava Elizabeth és Deacon. Az 1990-es évek végén álompárnak számítanak Hollywoodban. A Kegyetlen játékok forgatásának köszönhetően ismerkedtek meg. 1999-ben házasodtak össze és végül 2006-ban döntöttek válás mellett.

Bridgitte Bardot és Roger Vadim

Bridgitte Bardot és Roger Vadim fiatalon estek szerelme, a színésznő csak 18 éves volt, amikor összeházasodtak. A hatvanas évek ikonja, Bardot, és a rendező kapcsolata üde, ártatlan és szabad volt. A színésznő végül egy másik férfiért elhagyta Vadimot.

Demi Moore és Bruce Willis

13 év házasság után Demi Moore és Bruce Willis 2000-ben elváltak. Három lányuk született: Rumer, Tallulah és Scout. A legendás színészek románca idején minden szem rájuk szegeződött. A színész gyakran mondogatta, hogy bármit megtenne gyermekei anyjáért.

Zlatan Ibrahimovic és Helena Seger

Sokáig úgy jellemezték őket, mint az új Beckham házaspár. Ibrahimovic és felesége, Helena Seger az elmúlt időszakban igencsak felkapottá váltak. Egy sikeres focista és hajthatatlan üzletasszony felesége mindent arannyá változtatnak, amihez csak hozzáérnek. A 11 év korkülönbségük ellenére kiegyensúlyozott párost alkotnak. Két gyerekük van.

Elizabeth Taylor és Richard Burton

A két színész a Kleopátra című film forgatásán, 1963-ban ismerkedett meg egymással. Elizabeth Taylor nyolcszor ment férjhez élete során, abból kétszer Burtonhöz. 13 évnyi, se veled, se nélküled kapcsolat után végleg eldöntötték, hogy búcsút intenek egymásnak. Azért szerencsére ott vannak a róluk készült képek, amiken örökké nosztalgiázhatunk azon, hogy mennyire ikonikus páros voltak.

Monica Belucci és Vincent Cassel

17 évnyi járás után 1999-ben összeházasodtak. A francia sármőr és az olasz szépség kapcsolatából két gyerek született. 2013-ban váltak el.

Marion Cotillard és Guillaume Canet

2002-ben találkoztak egy filmforgatáson, majd 2007-ben házasodtak össze. Közösen nevelik 7 éves kisfiúkat, Marcelt. Nagyon ritkán beszélnek a nyilvánosság előtt kapcsolatukról, de azt tudni lehet, hogy 2017-ben megszületett második gyerekük, Louise.

Kate Middleton és Vilmos herceg

Kate Middleton 2011 áprilisában ment hozzá a brit herceghez. Diana hercegnő fia azt a nőt vette el feleségül, akit igazán szeret, és nem egy arisztokratát, ahogyan a hagyományok megkövetelik. A hercegnek és a hercegnének három közös gyermeke van: Lajos, György és Charlotte.

Yves Saint Laurent és Pierre Bergé

Nem csak csodálatos szerelmi történettel, hanem egy legendás kollaborációval is rendelkeznek a divat történetében. Közösen apították az időtlen, sikkes divatházat Yves Saint Laurent néven, ami az egyik legikonikusabb francia divatmárka a világon.

Jérémie Elkaim és Valéie Donzelli

A rendező és színésznő első gyerekénél rákot diagnosztizáltak, a küzdelmet később megfilmesítették Szemünk fénye címen. A két filmes azóta már nem alkot egy párt, de összeköti őket gyerekük.

Romy Schneider és Alain Delon

Nem indult zökkenőmentesen a kapcsolatuk, a színésznő egyszer azt nyilatkozta Delonról, hogy “túl jóképű, túl fiatal és túl jólfésült.” Két teljesen különböző személyiség, akik első találkozásuk után pár hónappal, a Christine című film forgatásán végül egymásba szerettek. Öt évnyi együtt járás után Romy visszatért Los Angelesbe, Alain Delon pedig megismerte jövendőbeli feleségét, Nathalie Barthélemy-t.

Antonio Banderas és Melanie Griffith

Antonio Banderas és Melanie Griffith 19 évig voltak együtt. A színész még Melanie nevét is magára varratta, amit azóta leszedett válláról. Antonio Banderas mindvégig támogatta Melanie-t, aki sokszor került rehabra. A spanyol színész annak ellenére, hogy a világ legvonzóbb férfijai közé tartozik, mindig hűséges volt a színésznőhöz. 2014 júniusában váltak külön útjaik.

Victoria és David Beckham

1997 óta vannak együtt, azt is mondhatjuk, hogy együtt nőttek fel. 1999-ben házasodtak össze, miután megszületett Brooklyn. A pár sok mindenen ment keresztül, emlékezzünk vissza arra a botrányra, amikor a dadus azt állította, hogy viszonya van David Beckhammel. Nem tudnánk külön elképzelni őket, mindig is egy csapat maradnak.

Jason Segel és Michelle Williams

2012-ben jöttek össze, idén februárban szakítottak. Ez volt Michelle Williams első komoly kapcsolata Heath Ledger 2008-ban bekövetkezett, tragikus halála óta. Jason Segel még a színésznő lányát, Matildát is nevére vette. Szerelmüket a távolság tette tönkre, ami folyamatosan kettejük közé állt, ugyanis a színész Los Angelesben forgatta évekig az Így jártam anyátokkal sit-comot, míg a színésznő és kislánya New Yorkban élnek.

Tim Burton és Helena Bonham Carter

A színésznő és a rendező 2001-ben jöttek össze, Helena mindig úgy hivatkozott kapcsolatukra, mint ‘az őrült páros’. Szenvedélyes szerelmük és két gyerekük ellenére a pár sosem házasodott össze, és huzamosabb ideig nem is éltek együtt. Londoni otthonuk úgy néz ki, hogy két nagy lakást egy közös térrel összekötöttek. Így lehet igazán fenntartani a titokzatosságot egy kapcsolatban!

Salvador Dalí és Gala

1929-ben találkoztak először, Gala azonnal szerelembe esett a művészbe. “Arra született, hogy az én győzelmem és feleségem legyen.” – írta később Dalí róla. Galának fedezte fel a művészben a tehetséget és bemutatta a kor nagy művészeinek, akiket személyesen ismert. A pár 1958-ban házasodott össze, és Dalí rengeteg munkájának ő volt a múzsája. Gala haláláig, 1982-ig együtt maradtak.

Eva Mendes és Ryan Gosling

Régi barátságot ápoltak, majd a Túl a fenyvesen című film forgatásán, 2011-ben szerettek egymásba. A párt először Disneylandben kapták lencsevégre. A kubai származású színésznő hat évvel idősebb Goslingnál. Két gyerekük van, Esmeralda és Amanda.

Francoise Hardy és Acques Dutronc

“Fantasztikus érzés, hogy a férjem a legjobb barátom.” – mondta Francoise Hardy, amikor kapcsolatukról kérdezték. Már nem élnek együtt, azonban a mai napig nem váltak el hivatalosan, húsz évig alkottak egy párt.

Diane Kruger és Joshua Jackson

Kapcsolatuk 2006-ban kezdődött. Jackson öt évig Ausztráliában élt A rejtély című sorozat forgatása miatt, távol a színésznőtől. A két színész 2016-ban, tíz év együttlét után szakított.

Jacques Demy és Angès Varda

Közös szenvedélyük a filmkészítés volt, ez hozta őket össze. Varda és Demy több, mint harminc éven át legendás filmkészítő párost alkottak. A rendező halála után Varda három filmmel tisztelgett szerelme előtt.

Aung San Suu Kyi és Michael Aris

Egy Oxfordi találkozás után kivételes szerelmi történet kezdődött el Aung San Suu Kyi mianmari kormányfő és Michael Aris történész között. 1972-ben házasodtak össze. Nem sokkal később a burmai politikust házi őrizetbe vették, mire férje ott hagyta munkáját, hogy felesége ügyén dolgozzon. Összesen ötször látta feleségét, az utolsó közös interjújuk 1995-ben készült. Aris prosztata rákban szenvedett, és 1999-ben, halála előtt nem engedték, hogy meglátogassa feleségét. Tragikus történetüket Luc Besson ‘The Lady’ című filmjében dolgozza fel.

Catherine Deneuve és Marcello Mastroianni

A hetvenes években a színésznő és Mastroianni az európai filmipar két legünnepeltebb sztárja volt, valamint egy ideig elválaszthatatlan páros voltak. Kapcsolatukból egy lányuk született.

Humphrey Bogart és Lauren Bacall

A gyönyörű színésznő 1945-ben ment feleségül Humphrey Bogarthoz, és haláláig, 1957-ig együtt maradtak. Ikonikos páros nem csak képernyőn, hanem a való életben is. Két gyerekük született.

Fotók: Pinterest

álompárok házasság ikonok párok szerelem sztárok

Még több
Aktuális