Minden, amit tudnod kell Maya Hawke-ról

Uma Thurman és Ethan Hawke lánya tehetséges színésznővé érett. A Stranger Things 3-ból ismerheted

2019.07.10. 13:33

Figyelem! Spoiler veszély a Stranger Things 3. évadával kapcsolatban!

Maya Hawke nagy debütálása a Stranger Things 3. évadában történt a Netflixen, ahol a sokoldalú tini hőst, Robint alakította. Világszerte rengeteg néző most ismerte meg a 21 éves lányt a képernyőkön. Úgy lépett bele a szerepbe, mintha mindig is beletartozott volna a szörnypusztító csapatba és olyan karakterrel ismertetett meg minket, aki epizódról epizódra egyre jobban felfedte érzelmi mélységeit.

A Stranger Things ugyanakkor csupán egy a sok sorozatból, amiben Hawke feltűnik, és máris kultikus karakter – úgyhogy ideje jobban megismerkednünk vele.

A szülei Ethan Hawke és Uma Thurman

Ha nem tűnt volna fel a nevéből, Maya Ethan Hawke és Uma Thurman lánya, akik 1998 és 2005 között voltak házasok. A Twitteren sokan kiemelték, mennyire hasonlít híres anyukájára és apukájára egyaránt. Két testvére van, a 17 éves Levon Roan Thurman-Hawke és a féltestvére, Luna Thurman-Busson.

21 éves

A lány Maya Ray Thurmanként született New York Cityben 1998 július 8-án, két hónappal azután, hogy a szülei összeházasodtak. Tehát nemrég ünnepelte 21. szülinapját, ami az USÁban a nagykorúság határa.

Ő játssza Jo Marchot a Kisasszonyok című sorozatban

Jo Marchot „mindenki kedvenc Kisasszonya”-ként is emlegetik, mert ő a legviccesebb és neki vannak a legjobb a szövegei. Tavaly májusban jelent meg intelligens, stramm karaktere olyan legendás színésznők mellett, mint Emily Watson és Angela Lansbury. Mielőtt a sorozat napvilágot látott, Hawke elmondta az ELLE-nek, milyen büszke rá, hogy megformálhatta a népszerű hősnőt. „Jo hatalmas inspiráció számomra”.

Egymillió követője van az Instagramon (és egyre több lesz)

Nézd meg az Instáját és a kulisszafotókat a Stranger Thingsből vagy a Kisasszonyokból, meg a közös képeket híres barátaival!

View this post on Instagram

SCOOPS AHOY: OCEANS OF FLAVOR

A post shared by Maya Ray (@maya_hawke) on

View this post on Instagram

🌊🌹

A post shared by Maya Ray (@maya_hawke) on

View this post on Instagram

Missing @kathrynlnewton wish you were here.

A post shared by Maya Ray (@maya_hawke) on

Diszlexiás

Nem véletlen, hogy Jo March olyan közel állt Mayához. Az színésznő diszlexiával küzd, azaz gondjai vannak az írással és az olvasással, de a soha unalmassá nem váló Jo miatt egyre többet akart megtudni Louisa May Alcott történeteiből. Hawke elmondta az ELLE-nek, hogy Jo adta neki „a motivációt és a szenvedélyt, hogy olvasson és írjon, akkor is, ha sokkal nehezebben megy neki, mint másnak”.

Eleinte nem akart színész lenni

Hiába van a színészmesterség Hawke vérében, először próbált ellenállni ennek a hivatásnak. Júniusban azt mondta a WWD-nek, hogy sokat gondolkozott, mielőtt szülei nyomdokaiba lépett. „Egy kicsit elutasító voltam vele kapcsolatban, mert már eleve ez volt a családi foglalkozás, aztán rájöttem, hogy ez tesz igazán boldoggá és ebben vagyok a legjobb” – mondta.

Hawke azt is elmesélte a WWD-nek, hogy ez a felismerés a középiskola elején jött el nála. „Úgy voltam vele, hogy most akkor nyelvészetből szeretnék diplomát, vagy mihez kedjek? Közben játszottam egy színdarabban az iskolai színjátszókörben, és éreztem, hogy igazából csak ezt szeretem. Nem szerettem tanulni az érettségire, vagy esszéket írni, de a színészetben úgy éreztem, igazán élek és ügyes vagyok” – mondta. „És hogy mondasz erre nemet?”

A szülei nagyon büszkék rá – érthető módon

Thurman és Ethan Hawke, úgy tűnik, nagyon is elégedettek a lányuk választásával. Múlt héten az Instáján megírta a leginkább „mamás” posztját, amiből süt a büszkeség.

„Győzedelmes, szeretettel teli hableányom” – írta egy fotó alá, ahol a lánya egy pink sellős úszógumin fekszik. „Dicsőség a Stranger Things utáni hétvégén. Gratulálok, drága @maya_hawke”.

Büszke arra, hogy Robin coming-outolt a Stranger Thingsben

Hawke azt mondta a Hollywood Reporternek, hogy Robin coming-out jelenetét, ami elég sokkoló  fordulópont volt a nézőknek, nagyon szívesen játszotta el. „Nagyon örülök, hogy volt egy kis emberség ebben a hatalmas, akciódús drámában” – mondta.

Igazi New York-i

Hawke sok időt tölt Los Angelesben és a Stranger Things forgatása alatt Atlantában lakott, de NYC-ben született és nőtt fel, ahol a művészetközpontú St. Ann’s magániskolába járt Brooklynban. A WWD szerint viszont most visszaköltözött a városba.

Máris rengeteg szerep vár rá

2018-ban Hawke a Ladyworld című thrillerben szerepelt, amiben nyolc lányt csapdába ejti egy földrengés egy lakásban. Legközelebb az Esélylesőkben szerepel majd Marisa Tomeivel, Peter Skarsgaarddal és Liev Schrieberrel. Édesanyja nyomdokain szerepet kapott az új Tarantino filmben, a Volt egyszer egy… Hollywoodban. Ezen kívül most fejeződött be Gia Coppola Mainstream című filmjének forgatása, ahol Andrew Garfielddal és Nat Wolffal játszik együtt.

ethan hawke maya hawke Uma Thurman

Még több
Aktuális