Így készítsd el a tökéletes jegeskávét!

ha már a klíma forró, legalább a kávénk legyen hideg.

Így készítsd el a tökéletes jegeskávét!
2019.06.25. 14:54

31°C. Ez áll éppen a hőmérőn, és ha már a klíma forró, legalább a kávénk legyen hideg. Nagyon hideg! A Nespresso szakemberei évről évre meglepnek minket olyan Limited Edition kapszulákkal, melyek pörkölésüknek köszönhetően éppen ideálisak a jegeskávénk elkészítéséhez. Az idei két változatot az ausztrál nyár és az azúrkék víz ihlette, így talán a légkondi árnyékában is az óceánparton érezhetjük magunkat pár pillanatra.

A Long Black Over Ice kapszula amerikai és kelet-afrikai kávéfajtákból készült, gyümölcsös és virágos aromái pedig önmagukban is frissítően hatnak. Hát még ha megbolondítjuk további gyümölcsösséggel! Ha egy receptes pohárba néhány jégkockát teszünk, ráöntünk  40 ml 100%-os ananászlevet, kétszer ennyi szénsavas ásványvizet,  végül a jég tetejére öntjük a kávét, megkapjuk a legfinomabb kávélimonádét.

Sötétebb pörkölésű, ezért erőteljes, fűszeres aromákat rejt a Flat White Over Ice kapszula, ami tökéletes a jegeskávék klasszikus alapreceptjének elkészítésére: öntsünk tejet a jégre, majd jöhet rá a kávé, és kész is a hűsítő italunk. Aztán irány Melbourne… vagy legalább a Balaton-part.

jég kávé nespresso

Még több
Aktuális