A 10 legnépszerűbb szobanövény az Instagramon

Bemutatjuk a növényvilág szupermodelljeit!

A 10 legnépszerűbb szobanövény az Instagramon
2019.06.18. 09:16

A kertészkedés, mint hobbi az elmúlt egy évben még népszerűbb lett, ma már nem csak a türelmes nagyszülők és a szenvedélyes növényrajongók kedvenc időtöltése a szobanövények gondozása. Ahogy közelítünk 2020 felé, és a millenniumi és az utáni generációk egyre csak lelkesednek a zöld növények iránt, ezért a kertészetek és növényboltok már az ő  ízlésükhöz igazodva az általuk legnépszerűbb növényeket kezdték el tömegesen árulni.

Az Internet Gardener, ami egy online kereskedés, összesítette az Instagramon használt növények hashtag számait, és egy listán keresztül bemutatta a mai 10 legnépszerűbb szobanövényt. A tendencia szerint a legkeresettebb növények merészebb, színesebb darabok és annak ellenére, hogy legtöbbjük rendkívül igényes és kényes, a fiatalok megveszik őket, egyszerűen azért, mert jól néznek ki az Instagram fotókon.

A Bloombox Club, az online szobanövény webáruház alapítója, Dr. Katie Cooper szerint is sokkal nagyobb az érdeklődés a milleniumi és fiatalabb generációkban. “A fiatalabb generációk számára lényegesebben fontosabb a környezetvédelem, mint az idősebbeknek, ezért olyan növényeket keresnek, amelyek megfelelnek ezeknek a feltételeknek.”

A Z-generáció érdeklődése olyan magas, hogy a növényvásárokon, és az online boltokban a legnépszerűbb darabok percek alatt elkelnek. Az Instagram íratlan szabályai megkövetelik az esztétikailag tökéletes növényeket a lakásban.

Hazai viszonylatban a kedvenc növényekről szóló blogunk az Urban Jungle Budapest, ami nem csak rengeteg növényvásárt, hanem worshopokat is rendszeresen szervez, olyan témákban, mint az “így ne öld meg a szobanövényed” vagy egy séta a Füvészkertben. Instagram oldalukon pedig minden növény alá leírják a legfontosabb információkat. 

“Minél nagyobb, annál jobb” alapon nem csoda, hogy a lista élén egy hatalmas növény, a könnyezőpálma állt. Mutatjuk a 10 legkeresettebb, az Instagram által legkedveltebb növényt.

1. Könnyezőpálma

 2. Kövirózsa

3, Pénzlevelű pilea

4, Hegyescsúcsú futóka

5, Szobapáfrány

6, Perui oszlopkaktusz

7, Háromszöglevelű madársóska

8, Ámpolna gyertyavirág

9, Kleinia rowleyana

10, Szobafikusz

View this post on Instagram

New mirror 😍👌

A post shared by SaM (@the_plantkeeper) on

Borítókép: Unsplash/ Olivier Villard

generáció instagram növények szobanövény urban jungle budapest

Még több
Aktuális