Angelina Jolie megírta végrendeletét? Mi igaz a pletykákból?

A szó veszélyes fegyver

Angelina Jolie megírta végrendeletét? Mi igaz a pletykákból?
2019.06.14. 08:56

Ha Angelina Jolie-ról van szó, a média minden részletet igyekszik kiteregetni – így volt az Brad Pittől való válásával kapcsolatban is, de ugyanúgy legutóbbi lágotatásáról is Dél-Amerikába. Az ENSZ jószolgálati nagyköveteként Jolie a venezuelai menekültek helyzetére fókuszált a kolumbiai menekülttáborokban. Nemrég az a hír is felröppent, hogy a 44 éves színésznő máris megírta végrendeletét, és természetesen megjelentek a találgatások, vajon miért.

A hír több online hírportálon is megjelent, forrásként a spanyol 20 Minutos-t nevezik meg, amely mellesleg nem taglalja, pontosan honnan szerezte az információt. A történet ott kezdődik, hogy Angelina Jolie Kolumbiába utazott, ahol egy gyönyörű, kifinomult földig élő ruhában és stólában jelent meg, de így is látszott, mennyire „fáradt és extrém vékony”, így a rajongók elkezdhettek aggódni „kritikus egészségi állapota” miatt. Azt, hogy ilyen rossz bőrben van, egyesek a Pittel való jogi csatározásoknak tudják be, mások szerint a mellamputáció és a petefészkek eltávolítása lehetett ilyen drasztikus hatással a testére. És így jutunk el a különböző „hozzá közel álló emberek”-hez, akik komolyan aggódnak érte és azt állítják, már a végrendeletét is megírta.

A body shaming, azaz a másik ember megszégyenítése a testi adottságai, megjelenése miatt éppolyan elfogadhatatlan akkor, ha egy nagydarab valakit bántanak, mint ha egy vékonyat. Sosem tudhatjuk, mi áll egy testi állapot hátterében, ezért nagyon könnyű helytelen következtetéseket levonni és jogtalanul ítélkezni. Nyilván nem tudjuk, és valószínűleg a színésznőn és néhány valóban közeli ismerősén kívül senki sem, hogy megírta-e azt a végrendeletet. Azt azonban tudjuk, hogy a szavaknak súlyuk van. És anélkül beszélni másokról, hogy végiggondolnánk a következményeket, nem csak igazságtalan, hanem nagyon kegyetlen emberi vonás.

Képek: Getty Images

angelina jolie betegség ENSZ kolumbia végrendelet venezuela

Még több
Aktuális