Rihanna a leggazdagabb női előadó a zeneiparban, nézzük, hogy csinálta

Tudd meg azt is, kik követik szoros egymásutánban!

Rihanna a leggazdagabb női előadó a zeneiparban, nézzük, hogy csinálta
2019.06.05. 16:23

Rihanna köztudottan polihisztor. Nem elég, hogy énekes, színész, szépségmogul, és újabban felcsapott divattervezőnek, de a 31 éves sztárról most már azt is el lehet mondani, hogy ő a világon legjobban fizetett női előadó a zeneiparban.

A Forbes éves listáján, amiben rangsorolja az önerőből gazdaggá vált nőket, idén Rihanna lett a zeneipar legjobban fizetett női előadója, (annak ellenére, hogy legutolsó albuma, az Anti 2016-ban jött ki), vagyonát nagyjából 600 millió dollárra becsülte a magazin. A Forbes szerint Rihanna bevételeinek jelentős része az LVMH divatcégből származik, hiszen a divatipar legnagyobb vállalatával közösen indította el 2017-ben kozmetikai márkáját, a Fenty Beauty-t. A szépségmárka elindítása után mindössze 15 hónap alatt Rihanna 570 millió dolláros nyereséget termelt.

A Fenty Beauty sikereit követően birodalmát Rihanna egy fehérneműmárkával is kibővítette, amit Savage x Fenty névre keresztelt, és még a Tech Style divatcsoporttal közösen hozott létre. Ezek után lépett be az LVMH óriáscéghez, aminek segítségével elindította saját luxusmárkáját.  “Az eredeti szerződésünket az LVMH meg akarta hosszabbítani, én gondolkodás nélkül rávágtam, hogy csináljuk! Az LVMH egy jól működő gépezet. Bernard Arnault, a cég vezetője elbűvölő, karizmatikus személyiség, megbízott bennem és az elképzeléseimben.”  mondta Rihanna. A Fenty luxusmárka május 22-én nyitotta meg első boltját Párizsban, és a számítások szerint még több bevételt hoz majd Rihannának.

600 millió dollárra becsült vagyona Rihannát a zeneipar összes női előadója fölé repítette. Olyan nagy neveket előzött meg, mint Madonna (rögtön Rihanna után 570 millió dolláros vagyonnal), Celine Dion (450 millió dollár) Beyoncé (400 millió dollár) és Taylor Swift (360 millió). Ők a leggazdagabb női énekesek.

Ez mind szép és jó, de mikor jön már Rihanna reggae albuma?!

Fotó: Getty Images, borítókép: Pinterest 

fenty Forbes gazdag Rihanna

Még több
Aktuális