Pryanka Choprát vegzálták az iskolában a származása miatt

A színésznő részletesen mesélt róla, milyen volt indiaiként egy amerikai gimnáziumban az élete

Pryanka Choprát vegzálták az iskolában a származása miatt
2019.05.16. 13:28

Pryanka Chopra-Jonas lelkesedése, tehetsége, pozitív hozzáállása és szépsége India és az egész világ egyik legkedveltebb színésznőjévé és hírességéjéve tette őt.

Sajnos, az előítélet és a rasszizmus nem kerülte el őt sem.

A volt Miss India, aki nemrég ment hozzá fantasztikus hosszú fátyolban Nick Jonas énekeshez, néhány évet a hazájától távol töltött, és Amerikában járt középiskolába. Ezalatt Chopra-Jonas olyan rasszista támadásoknak volt az elszenvedője, amelyekre máig emlékszik.

„Másképp bántak velem, mert barnább volt a bőröm” – emlékszik a 36 éves színésznő az Associated Press interjújában. „A 10. Osztályban kifejezett rasszizmust is tapasztaltam. Volt aki „Brownie”-nak nevezett, meg „Curry”-nek, sőt, elhangzott olyan mondat, hogy menjek vissza az elefánthoz, ami idehozott. Természetesen, mindez hatással volt rám gyerekként és aláásta az önbecsülésemet”.

THEO WARGO + GETTY IMAGES, kiemelt kép: REX

A kínos vegzálás ellenére az UNICEF Jószolgálati Nagykövete úgy döntött, igenis öntudatos, pozitív szemléletű ember lesz, és elkötelezte magát amellett, hogy amit lehet, megtesz, hogy segítse a jövő generációit.

„Nem engedem, hogy bárki így érezze magát ezután” – mondta. „De ehhez kellett az a nagyfokú önérzet, amit, azt hiszem, első sorban a szüleimnek köszönhetek. A nevelésem és a környezetem kellett hozzá”.

Hozzátette: „Olyan világot szeretnék létrehozni a leendő gyerekeim számára, ahol nem gond a sokféleség, ahol erről beszélni sem kell, mert teljesen normális dolognak számít”.

Mi csak támogatni tudjuk ebben!

Amerika india pryanka chopra rasszizmus

Még több
Aktuális