Mint szürke szamár a ködben – Ezért ne tűnj el szó nélkül

Egy igaz történet, ami, reméljük, elrettentő példaként szolgál mindenkinek, aki valaha is szó nélkül távozott vagy távozna egy kapcsolatából.

Mint szürke szamár a ködben – Ezért ne tűnj el szó nélkül
2019.05.14. 18:42

Érdemes néha böngészni az ‘Ask A Manager’ (kérdezz egy menedzsert) weboldalt, ami Alison Green blogja, és a lényege, hogy bármilyen munkahelyi kérdést fel lehet neki tenni. Lehet találkozni vicces, kellemetlen vagy egyszerűen csak az etikett szabályai után érdeklődő mindenféle kérdésekkel, de az egyik legmegdöbbentőbb történet a következő.

A kérdést egy férfi tette fel, hívjuk mondjuk Thomasnak, aki egy évtizede egy szó nélkül szakított az exbarátnőjével. Hű, nem nagy dolog, persze, mindenkinek csinált felelőtlen dolgokat a 10 évvel ezelőtti énje. A lényeg, hogy Thomas írt Alisonnak, mert most az exe, Sylvia lesz a közvetlen főnöke a munkahelyén.

Kínos, de nem katasztrófa, Hiszen felnőtt emberek vagyunk. Nos, ez lenne az alapszituáció, kivéve, hogy Sylvia és Thomas HÁROM ÉVIG jártak együtt. Ebből pedig KÉT ÉVIG EGYÜTT ÉLTEK. Thomas pedig szó szerint elpárolgott, úgy költözött ki a lakásból és a közös életükből, hogy eltűnt nyomtalanul. Felszívódott. Sylvia éppen elutazott, Thomas pedig minden előzetes jel nélkül kiköltözött. Mutatjuk, hogy idézi fel Thomas a történetet:

“A karácsonyi szünet alatt, amíg ő a családjához utazott, én egyszerűen kiköltöztem a lakásból, egy másik országba. Akkor kaptam ott egy új álláslehetőséget. Sylviának egy szót sem szóltam erről. Meg akartam úszni a drámát. Sylvia neurotikussá vált, lenyomozott és a családom előtt is jeleneteket rendezett.” 

Álljunk meg egy pillanatra, és elemezzük ki, amit Thomas leírt. Mert tényleg ezt írta! Leült, és megfogalmazta ezeket a mondatokat, mintha csak egy szerencsétlen történetet próbálna elmesélni. “Neurotikussá vált” Nem mondod! Ha két évig egy fedél alatt élsz a pároddal, aki egy nap nyomtalanul eltűnik, valószínűleg mindannyian azt gondolnánk, hogy elrabolták, vagy meghalt. Nem pedig arra, hogy azt gondolta az illető: “hmm, szeretem őt, de nem vagyok szerelmes belé.”, majd ezzel a lendülettel fogja magát, és egy másik országba költözik.

Alison Green válaszában megfogalmazta, semmi esély sincs arra, hogy Thomas jól tudjon kijönni ebből a helyzetből. “Általában szeretem, amikor erőt tudok adni az embereknek, hogy az érzelmeiken felülkerekedve profi módjára viselkedjenek. Ebben az esetben viszont fogalmam sincs, hogy Sylvia hogyan reagálna a helyzetre. Valószínű, hogy le lesz sokkolva, ha megtudja, hogy egy helyen dolgoztok, és neki kell érted felelnie”

Sylvia! Szerintünk csináld Thomasszal azt, amit csak szerinted megérdemel. Ha egy évtized elteltével képes vagy megbocsájtani, továbblépni és együtt dolgozni az exeddel, akkor fejet hajtunk nagyvonalúságod előtt. De, ha azt tervezed, hogy a sikeres karriered az arcába dörgölöd, akkor is melletted állunk!

Szóval, összességében: Ne szórakozz mások érzéseivel, sosem tudhatod, mit hoz a jövő kettőtök számára. És – ahogy egy olvasónk felhívta a figyelmet, érdemes külön megjegyezni – természetesen azért se tegyél ilyet, mert iszonyú bunkó dolog, amivel semmibe veszed a másikat. Te sem szeretnéd, ha bárki így bánna veled.

eltűnés igaz történet párkapcsolat

Még több
Aktuális